Aquest febrer, la Biblioteca Martorell acull dues presentacions de llibres i una xerrada literària. D’una banda, difondrà les històries d’amor de Francesc Pujols i de l’altra presentarà el nou llibre de cuina catalana de Xesco Bueno -totes dues cites, amb reserva a entrades.martorell.cat-. També es recordarà la figura de Manuel de Pedrolo.
La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols és el suggerent títol d’un relat tendre, ple d’erotisme que parla de les xafarderies de la Barcelona de l’època i de la història d’amor entre Francesc Pujols i Esther Antich. Es presentarà a la Biblioteca el 24 de febrer (18.30h), a càrrec del director de La Mira, Francesc Canosa, i amb els seus autors Alba Padrós i Max Pérez, editors i estudiosos de l’obra pujolsiana. Per assistir-hi, caldrà fer reserva a entrades.martorell.cat .
La tècnica de la Biblioteca Martorell, Josefina Canals, en fa cinc cèntims.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell
També relacionat amb els llibres es proposa la xerrada ‘Vistes de dron sobre literatura’ sobre Manuel de Pedrolo, a càrrec d’Alba Bohigas. Serà el 9 de febrer (11.00h) i es complementarà amb una sortida temàtica al castell de Concabella (els Plans de Sió, la Segarra) el 16 de febrer.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell
El 17 de febrer (18.30h), el cuiner Xesco Bueno parlarà del seu llibre Cuina catalana oblidada. Del que encara es cou i es menja , acompanyat del periodista i escriptor local Jordi Benavente. Bueno mostra en aquest llibre tot un recorregut per la memòria culinària de Catalunya, reflex dels seus paisatges i gents i que recorre tant l’àmbit litoral com el de terra endins, de muntanya i de ciutat.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell
Aquell mateix dia finalitza la presentació d’originals al 47è Premi Vila de Martorell, en les disciplines de poesia; traducció de clàssics Memorial Montserrat Ros; microrelat i premis locals en la categoria d’adults (poesia, prosa, conte i poema) i la categoria infantil i juvenil (poesia i conte). Més informació a premivila.martorell.cat .
El 28 de febrer (17.30h) arriba una nova Hora del conte amb ‘Segueix-me el fil’, de Xesca Oller, narradora oral escènica, mestra i especialista en teatre. Són històries plenes de formes i colors per a infants a partir de 3 anys, per a que s’identifiquin sense prejudicis amb situacions que els permetran dibuixar la seva imaginació. També caldrà reserva prèvia.
Dues exposicions
Entre l’1 i el 20 de febrer s’exposarà a l’equipament ‘Energia’, dibuixos de l’artista Carme Puy, amb els que pretén mostrar aspectes de la realitat visual que l’han seduït, especialment monuments arquitectònics, animals i altres elements que l’autora vol acostar.
I a partir del dia 21 i fins al 31 de març, Marta Ávalos porta l’exposició ‘Face Chart’: dibuix esquemàtic d’un rostre en el que els maquilladors plasmen les seves idees i creativitat. Tots els facecharts inclouen uns punts de referencia bàsics: els ulls, la boca, el nas i el contorn de la silueta de la cara. A partir d’aquí, cada maquillador realitza un disseny diferent per a fer facecharts més simples -si s’utilitzen pocs productes- o més complexes -amb maquillatges més elaborats- com els que es podran veure en aquesta exposició.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell
També es mantenen les inscripcions per anar el 3 de març (19.00h) a ‘Desig’, de Sergi Belbel, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Basada en l’obra de Josep Maria Benet i Jornet, és la inquietant història d’un matrimoni que veu interrompuda la seva vida rutinària a partir d’unes trucades anònimes i d’un cotxe que fa llums al costat d’una carretera.
Font: Un febrer de llibres i exposicions sobre el dibuix a la Biblioteca