Amb motiu de La Setmana del Llibre en Català , aquest dissabte 17 de setembre, a les 11.45h, es farà al Moll de la Fusta de Barcelona la presentació de les obres guanyadores del Premi Vila de Martorell. La Setmana del Llibre s’està celebrant, del 9 al 18 de setembre, amb venda de llibres i una extensa programació d’activitats.
En aquesta ocasió, detalla la tècnica de la Biblioteca Martorell, Josefina Canals, es donaran a conèixer Epigrames de Marcial, traduït per Jaume Juan i publicat per l’editorial martorellenca Adesiara (Premi de traducció de clàssics Memorial Montserrat Ros 2021). El llibre és un monument artístic de l’antiguitat que reflecteix la realitat de Roma dels anys 80 dC, a través de versos tendres, divertits, eròtics, satírics, enginyosos i cruels.
Kurt Schwitters (1887-1948) de Joan Isart, (Premi local a la millor obra en prosa 2022). La publicació ens endinsa en el món de Kurt Schwitters, creador del moviment Merz. Un model inabastable per a la resta d’artistes de la seva generació. Com a creador, va elaborar propostes en totes les disciplines: pintura, música, escultura, poesia…En cadascun d’aquests territoris va aixecar una obra considerable, sòlida, definida i avantguardista.
I Ningú de Joan Manuel Homar (Premi de poesia en català 2022). Un llibre de poemes relacionat amb la noció d’identitat, perque a tothom ens cal alguna cosa que ens identifiqui, i tan difícil alhora. En l’obra apareixen una multiplicitat de veus que aborden els temes habituals de la poesia lírica: el pas del temps, les relacions amoroses, el sentit de l’escriptura, la percepció de la plenitud o l’estímul de la contemplació artística.
Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell
La sortida es farà dissabte de l’estació de Renfe de Martorell, a les 10.00h, i qui vulgui assistir-hi cal que s’inscrigui prèviament a la Biblioteca Martorell.
Celebrada per primer cop l’any 1983, La Setmana del Llibre en Català no ha faltat mai a la seva cita anual amb els lectors. Després de 40 edicions, s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants del país per projecció, volum de negoci, participants, assistents i difusió.
La Setmana vol continuar sent un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català, contribuint així al creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure.
La Setmana és el lloc de trobada dels lectors, un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial, on es poden fer descobertes, compartir converses i tenir a l’abast tant les novetats com els llibres de fons i les revistes publicades en català.
A banda de la possibilitat de remenar i comprar milers de llibres en català, al Moll de la Fusta es pot gaudir en directe de les moltes activitats que La Setmana t’ofereix. Hi ha programades més de 250 activitats per a tots els gustos: des de xerrades i presentacions de llibres fins a signatures d’autors, passant per itineraris literaris per la ciutat que han inspirat llibres d’èxit, fins a activitats infantils i familiars, o musicals.
Font: El Premi Vila, un any més, present a la Setmana del Llibre en Català