En el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona s’ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur . Un repte entre joves influencers que vol donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves. És el cas de la influencer Juliana Canet , qui ha explicat en primera persona com és fer d’instal·ladora de plaques solars a l’empresa Solar Tradex.
Aquest projecte, en el qual hi participa l’Ajuntament de Martorell a través del TTT Martorell Urban Lab , compta amb diferents vídeos en els que joves influencers expliquen com són i en què consisteixen diverses professions: instal·lador de plaques solars, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador de línia d’envasat automatitzada, agricultor 4.0, tècnic de teixits i científic de dades, entre d’altres.
El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat bots . Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que fa per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana i successivamet els joves influencers s’han anat proposant els reptes. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.
Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat , s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb 10 milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i clourà el 2023. Amb ell es vol detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.
A més, el projecte TTT persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades.
El programa també preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.
El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que diversos instagramers es reptaven a fer per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.
Font: #ChallengeFutur, iniciativa perquè els adolescents coneguin opcions laborals atractives