‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ és un dels cinc cursos que el Servei d’Ocupació Catalunya (SOC) ha atorgat enguany al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner. La formació està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats (FOAP 2022). Les inscripcions són obertes al web del Molí Fariner. La sessió informativa serà el 3 de febrer, a les 10.30h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica.
El curs començarà el 13 de febrer i s’allargarà fins al 26 de juny. Durarà 380 hores amb horari de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00h. Es faran mòduls formatius de 290 hores, natació, prevenció d’accidents en instal·lacions aquàtiques, rescat d’accidentats en instal·lacions aquàtiques, primers auxilis, pràctiques professionals no laborals (80 hores) i formació complementària (10 hores).
Es tracta d’un Certificat de Professionalitat, és a dir, un títol que acredita a un treballador en una qualificació professional dins del Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals. Són emesos pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) o, per l’Administració Laboral de les Comunitats Autònomes, i tenen validesa a tot el territori nacional. Els Certificats de Professionalitat estan composats per mòduls formatius i per un mòdul de pràctiques professionals. Un cop superats els mòduls corresponents a aquest Certificat de Professionalitat, el SOC és el responsable d’expedir el títol a instància de la persona sol·licitant.
El Certificat de Professionalitat ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ capacita per treballar de socorrista en piscines i parcs aquàtics amb la funció de vetllar per la seguretat dels usuaris de piscines i instal·lacions aquàtiques; prevenir situacions potencialment perilloses, i intervenir de manera eficaç en cas d’accident o emergència.
Els alumnes hauran de ser major de 16 anys (preferentment majors de 18 anys), estar inscrits com a demandants d’ocupació (DONO) a l’Oficina de Treball del SOC (OTG) abans de l’inici del curs. Cal tenir actualitzada la inscripció. Així doncs, el curs s’adreça prioritàriament a persones aturades, tot i que també hi poden accedir persones que estiguin en actiu. En els dos casos, cal estar inscrit.
Els requisits per accedir al curs són saber nedar, tenir el Graduat escolar, ESO o equivalent, prova accés a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o prova d’accés a la universitat +25 o +45. Aquelles persones que no puguin acreditar la titulació mínima requerida, podran fer una prova d’avaluació de competències del nivell equivalent.
Les persones titulades amb el Certificat de Professionalitat ‘Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques’ poden treballar com a socorrista en piscines, socorrista en parcs aquàtics i socorrista en piscines naturals.
Font: Inscripcions obertes al curs ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’