Remedios Márquez assisteix a l’acte de constitució del circuit d’abordatge de violències masclistes

Categories General

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorell, Remedios Márquez, ha assistit aquest dimecres a l’acte de constitució de la Mesa institucional del circuit d’abordatge de les violències masclistes a la vegueria de Barcelona. Amb aquest, totes les vegueries de Catalunya ja comptaran amb un circuit territorial que coordina les actuacions de tots els agents, tant locals com comarcals, que intervenen davant les violències masclistes.

L’acte, que ha tingut lloc a la Biblioteca Central de Terrassa, ha estat presidit per la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, i el director de Serveis Territorials a Barcelona, Salva Romero.

Els circuits territorials organitzen el treball en comú dels diferents agents del territori que intervenen davant les violències masclistes, com són les administracions públiques, les organitzacions socials, o els agents econòmics i socials. El nou circuit territorial de la vegueria de Barcelona és l’espai de coordinació dels seus circuits locals i comarcals.

La regidora d’Igualtat, Remedios Márquez, ha explicat que “la constitució d’aquesta Mesa és un gran pas. El seu objectiu és garantir el suport institucional i dotar dels recursos necessaris per treballar en xarxa. Això ha de permetre una millor coordinació entre diverses organitzacions i institucions”.

En aquesta primera trobada, “hi han participat diferents agents i s’hi han plantejat els objectius, procediments, circuits i protocols d’actuació des de diferents conselleries com la de Salut, Educació, Cultura, Justícia, Territori o Interior. S’hi ha iniciat un pla d’acció per a assegurar una resposta organitzada, eficient i sensible amb la violència masclista, i s’hi ha involucrat totes les parts rellevants en la lluita contra aquesta problemàtica social”.

Remedios Márquez, regidora d’Igualtat

A més, des del circuit també es vetlla per la correcta implementació del Protocol Marc per una Intervenció amb Diligència Deguda en Situacions de Violència Masclista , que estableix uns estàndards que tots els poders públics, com els locals i els comarcals, han de complir en tots els seus circuits, protocols, instruments i serveis.

El circuit també és l’espai on els agents comarcals i locals de la vegueria poden participar en el disseny de les propostes i iniciatives de la Generalitat referides a les violències masclistes, així com rebre informació de les polítiques i normes que aprova i executa en aquest àmbit.

Els circuits territorials repartits per tot el país formen part de la Comissió Nacional per una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes (CNVM), que s’articula a tot Catalunya mitjançant aquests espais de coordinació.

La CNMV és l’òrgan que a tot el país s’encarrega de la coordinació institucional en l’abordatge de la violència masclista. Així, impulsa, fa el seguiment i avalua les polítiques i actuacions que duu a terme la Generalitat, així com fomenta la participació i col·laboració entre administracions, agents econòmics i socials, col·legis professionals, entitats i òrgans de la societat civil que treballen en aquest àmbit. Al seu torn, els circuits territorials comuniquen i executen les decisions adoptades pel Ple de la Comissió a cada territori.

La coordinació de la Xarxa d’abordatge en situacions de violències masclistes a tots els territoris de Catalunya és clau per garantir que les actuacions i polítiques s’apliquen amb els estàndards de qualitat i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes, que lidera i coordina l’erradicació de les violències masclistes a Catalunya a través de la Direcció General per a l’Erradicació de les Violències Masclistes.

The post Remedios Márquez assisteix a l’acte de constitució del circuit d’abordatge de violències masclistes appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Remedios Márquez assisteix a l’acte de constitució del circuit d’abordatge de violències masclistes