Esplèndida ruta de senderisme al mirador de la Creu de Saba, a Olesa

Categories Esports


El grup de senderisme de l’AEM va organitzar, aquest passat diumenge, una caminada pel terme d’Olesa de Montserrat, ascendint a la Creu de Saba.

En 12 quilòmetres, els caminants van posar els peus a la popular ermita de Sant Salvador de les Espases -amb panoràmica de Montserrat, just al davant- i al cim de la Creu de Saba, un punt amb grans vistes a tota la Catalunya Central i que fa possible veure tant l’indret on neix el riu Llobregat a l’Alt Berguedà com el punt on lliura les aigües al Mediterrani a la plana del delta.

Altres punts d’interès de la ruta van ser l’església romànica de Sant Pere Sacama, l’estret pas dels Lladres o el turó de la Gronya, amb bones vistes d’Olesa. Una ruta amb molt d’interès paisatgístic, d’uns 850 metres de desnivell acumulat i que els caminaires van recórrer en unes 5 hores.

Les properes sortides de l’entitat per al mes de juny seran la del grup d’iniciació (diumenge 2) al Matagalls des del Coll de Bordoriol i Viladrau (Osona), i el diumenge 16 (cicle de muntanya) amb la volta al Pedraforca per Gósol i Refugi Lluis Estasen.