L’Agrupació Excursionista programa 17 sortides d’iniciació, senderisme i muntanya per la temporada 2018-19

Categories Esports


 L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) ha tancat la programació de sortides de la temporada 2018-19 que inclou propostes de senderisme de diferent nivell, adreçades tant a persones que comencen com a d’altres amb experiència. Des del 21 d’octubre i fins al 21 de juliol, l’AEM ha elaborat un calendari de 17 sortides arreu de la geografia catalana i aragonesa. Per participar-hi cal disposar de la llicència de la FEEC, tant sigui l’anual com la temporal, que es tramita a través del club.

El president de l’Agrupació Excursionista, Xavi Tió, comenta que “tot i que recentment hem renovat la junta, per al curs present mantenim la distribució de les temporades anteriors”. Així, hi haurà tres cicles: el d’iniciació “sortides fàcils per la gent que comença o que vol fer poc desnivell i tirades curtes; el de muntanya, amb rutes més agosarades, i el de senderisme, que ressegueix rutes marcades de senders de gran recorregut (GR), petit recorregut (PR) i senders locals”.

Les 17 sortides de l’AEM pel curs 2018-19

El cicle d’iniciació farà 10 sortides durant la temporada: a Montserrat (21 d’octubre); Sant Miquel de Solterra des de Sant Hilari Sacalm (11 de novembre); L’Olla de Sant Julià de Cerdanyola (2 de desembre); Ruta Megal•lítica a Romanyà de la Selva (13 de gener); Ruta de les ermites de la serra de Cardó, Miravet i Coves Meravelles de Benifallet (2 i 3 de febrer); Capolat (3 de març); Gorg de Rellinars (7 d’abril); Castell de Burriac (5 de maig); Matagalls des del coll de Bordoriol i Viladrau (2 de juny) i cap de setmana als llacs del Port de la Bonaigua i refugi del Gerdar (6 i 7 de juliol).

El cicle de senderisme organitzarà sortides al Montsec de Rúbies i el Santuari de Sant Salvador del Bosc (16 de desembre) i una de panoràmica de Montserrat des d’Olesa, La Puda i el pas dels Lladres (19 de maig).

I pels més aficionats a l’alta muntanya, es farà la volta al Pedraforca per Gósol i el refugi Lluis Estasen (16 de juny); els llacs del Port de la Bonaigua i refugi del Gerdar del 6-7 de juliol -compartida amb iniciació-, i una per tancar la temporada els dies 20 i 21 de juliol al Monte Perdido i Refugio de Góriz, a l’Aragó. També s’ha programat una sortida d’esquí alpí el 26-27 de gener -destinació a concretar, segons la previsió de neu-, una d’esquí de fons el 10 de febrer -destinació a concretar entre Tuixent Lavansa o Arànser, segons estat de la neu- i una de raquetes de neu el 17 de març a la Vall de Núria.

Com participar-hi
Tió recorda que “per participar en alguna d’aquestes sortides cal disposar de la llicència federativa anual que emet la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)”. No obstant, recorda, “per les persones que no són sòcies de l’entitat o que no tenen aquesta llicència, donem l’opció de fer una llicència temporal vàlida per al dia de la sortida en qüestió i, si els agrada l’experiència, els proposem i informem de com federar-se”.

Per més informació, l’AEM té un horari d’obertura al públic del seu local -els dijous de 21.00 a 22.00h- del Pavelló Esportiu Municipal, i disposa del correu electrònic excursionista.martorell@gmail.com.