Una desena de persones al curs d’iniciació a l’alpinisme d’aquest gener i febrer

Categories Esports

Una desena de persones ha participat al curs d’iniciació a l’alpinisme que ha organitzat l’AEM -conjuntament amb el Centre Excursionista de Tarragona- aquest gener i febrer amb el suport de la FEEC i de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya. S’ha distribuït en una sessió teòrica i dos caps de setmana de pràctica: el 27 i 28 de gener i el 10 i 11 de febrer. Els cursetistes han fet pràctiques a Vallter i a Grau Roig, respectivament, en aquests dos caps de setmana.   

El curs es va iniciar el 25 de gener amb una presentació i una sessió teòrica en línia. Pel que fa als caps de setmana, el primer es va celebrar a Vallter i va abordar la tècnica dels ancoratges en gel i roca, reunions, autodetenció, arva pala sonda i corda. Un dels fets destacats de les jornades va ser la manca de neu existent a l’àrea d’actuació.

En el segon cap de semana, l’expedició composada pels participants i l’instructor del curs es van desplaçar a l’estació de Grau Roig, a Andorra, on van treballar els ancoratges de neu amb arva pala sonda el dissabte. Diumenge, per finalitzar el curs, van fer un petit corredor al bony d’Envalira, però van haver de girar cua per males condicions, amb neu pols fins a la cintura. També es va fer rescat en esquerdes. L’instructor del curs va ser Jordi Solans, membre de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.