A la venda ‘La meva carn que tu encenies’, autobiografia amorosa de Pujols

Categories General

Les editorials Fonoll i La Mira acaben de publicar les històries d’amor inèdites del filòsof Francesc Pujols. La meva carn que tu encenies és el títol d’aquesta autobiografia amorosa, basada en l’estudi previ de postgrau dels filòsofs Alba Padrós i Max Pérez. Des del 30 de setembre és a la venda el nou llibre, primer títol de la col·lecció l’Escala de la vida , d’originals de Pujols.

L’obra és una finestra a la seva vida íntima i sentimental, on narra en format epistolar i en primera persona les relacions sexuals, amoroses i ideals que va tenir amb vuit dones a la Barcelona d’entre el 1897 i el 1954. L’escrit està dirigit a una d’aquestes dones: Esther Antich i Sariol, l’amor de la seva vida, a qui decideix relatar totes les seves alegries i desenganys.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols, considera que “és un tema diferent dels que es venen publicant sobre Pujols, la part més íntima i més humana i l’única obra que va escriure en català des de la Postguerra”. Un treball que és “un bon testimoni històric i personal, que reflexiona en primera persona al voltant de l’amor, l’amistat, l’erotisme i que plasma les relacions amoroses en ple noucentisme”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

A les cartes hi apareix principalment Esther Antich i Seriol, però també han permès descobrir altres dones que també van formar part de la seva vida, com América Cázes, Mercè Nicolau o Mercè Prats, entre d’altres.

L’obra parteix de la recerca de lectura i desxifrat de les cartes fet pels joves llicenciats en Filosofia per la Universitat de Girona Alba Padrós i Max Pérez, dins d’un treball de postgrau. Tot un material inèdit de Pujols, que romania a la Torre de les Hores.

A més, tal i com apunta Clopas, “l’Alba Padrós va establir contacte amb les famílies de les dones amb qui va estar Pujols, i va obtenir molta col·laboració dels seus néts i besnéts, que van aportar documentació i fotografies”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

Un cop enllestida l’obra, L’editorial La Mira va fer una proposta de publicació amb la campanya de micromecenatge , a través de la Plataforma ‘Tot Suma’. Joan Camp, editor de La Mira, explicava com s’havia aconseguit l’objectiu de recaptar 4.000 euros per a fer possible l’edició de l’obra.

Joan Camp, editor de La Mira

La meva carn que tu encenies compta amb un pròleg elaborat a cura d’Empar Moliner, i és el primer llibre de la col·lecció L’Escala de la vida . La patrona de la Fundació confia que “la relació amb La Mira i Fonoll continuarà i es faran altres publicacions” i convida tothom a descobrir aquesta obra sobre els aspectes més personals del pensador de la Torre de les Hores.

Font: A la venda ‘La meva carn que tu encenies’, autobiografia amorosa de Pujols