A l’octubre tornen els cursos i tallers per a la gent gran

Categories General

La Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell reactiva el calendari d’activitats. A partir del 2 d’octubre, es posaran en marxa tant els cursos d’informàtica com els de l’àrea de salut, benestar i desenvolupament personal que es fan en col·laboració amb la Fundació “La Caixa”. També es duran a terme altres tallers sobre temàtiques molt variades, relacionades amb l’oci i el coneixement.

“Els esplais acolliran, d’octubre a desembre, cinc cursos d’informàtica: ‘Iniciació a la informàtica’; ‘Fes tràmits per Internet’; ‘Videoconferències’; d”Imatges per recordar i ‘WhatsApp’. El més matiner serà el d’iniciació a la informàtica, des del 2 d’octubre tant a La Vila -on es farà els dilluns i dimarts de 16.30 a 18.30h- com a Buenos Aires -dilluns i dimecres de 10.15 a 12.15h-. A La Vila se celebraran tres cursos i a Buenos Aires cinc”, comenta la regidora de Gent Gran, Montse Salas.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

Quant als cursos de l’àrea de salut, benestar i desenvolupament personal, també són obertes les inscripcions. Salas explica que hi haurà quatre tallers: “El ‘Viure com jo vull’ facilita a les persones grans desenvolupar un projecte de vida que afavoreixi el seu benestar personal a base de coneixements, estratègies, tècniques i habilitats psicoemocionals”. Els cursos ‘En Forma’ i ‘En Forma 2’ proposen una activitat física moderada mitjançant exercicis per mantenir i millorar la condició física”.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

També hi ha l’Activa’t’, “que informa dels efectes de l’envelliment en el cervell i de com es poden diferenciar dels efectes d’una malaltia”, i el ‘Bon tracte’, per informar i sensibilitzar sobre els drets i principis ètics, com l’autonomia i el respecte, necessaris per a un bon tracte a la gent gran”.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

A part, l’Àrea de Gent Gran organitza el 5 i 6 d’octubre el ‘Jubilats a Martorell’, “orientat a les persones grans que arriben per primera vegada a l’Àrea, per treballar els aspectes que s’entomen a l’entrar en aquesta etapa de la vida, en salut i prevenció, comerç, compres, subministraments bàsics i molt especialment recursos i possibilitats que el municipi ofereix a aquest contingent de població”.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

També es reprendrà la proposta setmanal habitual de ball, Ioga, teatre, música popular i havaneres, i continuaran tot l’any els tallers grupals habituals junt amb altres de nova creació (manualitats, txi-qung, lecto-escriptura, anglès, jocs de cartes, ping-pong, i el ‘Lectura sense edat’).

Una de les novetats, explica la regidora, serà “un nou grup de pràctica de sardanes als dos esplais, per cortesia de Sadurní Sánchez”. Recalca també la importància de celebrar “tallers de memòria orientats a treballar l’agilitat mental i habilitats cognitives bàsiques”.

Montserrat Salas, regidora de Gent Gran

A l’octubre s’engegarà la quarta temporada de La Universitat de l’Experiència, iniciativa que fomenta el coneixement multidisciplinar. Per posar la cirereta, l’Àrea de Gent Gran proposa un assessorament i mentoratge sobre ús de telefonia intel·ligent, en col·laboració intergeneracional amb estudiants del municipi.

Com apuntar-s’hi?

Per ampliar informació i formalitzar inscripcions a qualsevol d’aquests cursos, cal dirigir-se a l’Esplai La Vila (Carrer del Mur 2, Telèfon: 937 75 56 04), al de Buenos Aires (Avinguda de Fèlix Duran i Canyameres, 5. Telèfon: 937 75 32 56) o bé a la Unitat per a la Gent Gran Activa (Avinguda de Fèlix Duran i Canyameres 5, planta 1a. Telèfon 1: 93 774 20 77 o 93 775 32 56).

L’evolució i calendari de les activitats al llarg d’aquest nou període 2023-24 és disponible a arsistemes.com/GGACalendari/week.php .

Font: A l’octubre tornen els cursos i tallers per a la gent gran