A punt per les festes de Can Bros amb sopars populars i el retorn de Baratos

Categories General

Can Bros celebra la seva festa de barri els dies 23 i 24 de juny, coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. La plaça del Llobregat serà el nucli de les activitats programades que aplegaran veïns i forans al voltant del bon menjar, el bon beure, la companyonia i la música en directe.

L’associació de veïns ha apostat per reprendre la festa, però amb un format diferent a l’habitual. Teresa Gallofré, presidenta de l’entitat, avança que “el 23 de juny hi haurà revetlla, a partir de les 21.00h, amb botifarrada, coca, cava i altres begudes”. A les 23.00h, “hi haurà concert amb Els Kremats i Els Baratos, actuació de les discjòqueis Lupe i Turbina i barra popular fins les 04.00h de la matinada”. El 24 de juny, diada de Sant Joan, es farà un sopar de carmanyola al vespre.

Teresa Gallofré, presidenta AV Can Bros

Gallofré anima tothom a apropar-se a Can Bros i a compartir amb la gent del barri una celebració que ha retornat dos anys després.

El retorn de Baratos

El concert de Baratos, el grup d’ska martorellenc, serà un dels plats forts de la Revetlla de Sant Joan a Can Bros. La banda va nèixer el 2006 amb la idea de tocar les cançons jamaicanes que més els agradaven. A partir d’aquesta idea van anar construint la formació musical, que als inicis comptava amb 10 components.

El nom del grup va sorgir de la mítica cançó d’Skatalà anomenada Barato i, entre rialles i cerveses, van batejar el grup. Debuten, per primera vegada,mla vigília de l’11 de Setembre del mateix any en un concert al peu del Pont del Diable.

Han begut i versionat dels mítics Skatalà, Dr. Calypso, The Specials, Toots & the Maytals, The Skatalites, Kortatu, Skalariak, The Toasters i molts altres grups del panorama ska des de la primera onada fins a la tercera.

Sense perdre la idea de fer versions, poc a poc van anar incorporant temes propis al seu repertori amb influències rocksteady , reggae i punk . L’any 2010 editen el seu primer disc Tens pa a l’ull , amb temes propis i versions de clàssics de l’ska com Guns of Navarone  o Monkey Man .

Tres anys després, publiquen Això no rutlla , un disc més evolucionat amb cançons que parlen de perfils de persones, d’anècdotes de concerts i d’altres maneres de viure. L’estiu de 2014 graven el seu primer videoclip Rafalet , tema escollit d’aquest segon treball.

Després d’una aturada, alguns dels components de la banda van decidir reagrupar-se el 2017 i tirar endavant un nou projecte, Fills del Llobregat , que mostra l’evolució i la maduresa d’una banda consolidada, orgullosa de ser de Martorell.

Aquest dijous, pels volts de la 01.00h de la matinada, els set membres actuals del grup ens transporaran a Kingstone en un directe que prometen enèrgic i molt festiu. Una barreja de composicions pròpies i versions nostàlgiques que posaran l’antiga colònia tèxtil a ballar ska la nit més curta de l’any.

Font: A punt per les festes de Can Bros amb sopars populars i el retorn de Baratos