Accions formatives en esport i lleure per a joves, aquest juliol

Categories General

Si tens entre 16 i 25 anys i estàs pensant què fer aquest estiu, el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) posa en marxa diverses accions formatives en l’àmbit de l’esport i lleure . L’objectiu és ajudar els participants a desenvolupar noves habilitats i explorar noves oportunitats laborals. Tots els cursos es faran del 26 de juny al 28 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00h, a l’Institut Joan Oró.

Per a joves de 16 a 25 anys, es proposa un Curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu . Es tracta d’una formació específica des d’una perspectiva de l’esport educatiu 360 – educació a temps complet-, enriquit amb una visió comunitària de la pràctica de l’activitat física i esportiva com a element de millora de les oportunitats i de transformació social.

Amb aquesta formació s’assoliran coneixements teòrics en l’àmbit de l’esport i l’activitat física. També adquiriran capacitats per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats esportives infantils i juvenils en el marc dels diferents projectes socioesportius del municipi. Aprofundir en la pràctica de l’activitat física i esportiva com a model de cohesió social.

Per a joves de 18 a 25 anys es proposen dos cursos. En primer lloc, el curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que els prepararà per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que et capacitarà per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d’una organització. Durant el curs, aprendran a aplicar les tècniques específiques d’animació grupal, de l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El segons curs és el de director i directora d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil . Una formació que els prepararà per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil. També els capacitarà per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.

Font: Accions formatives en esport i lleure per a joves, aquest juliol