Ada González guanya el Concurs #ContagiaOptimisme de la FACC i el BBVA

Categories General

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA ha donat a conèixer els guanyadors del Concurs #ContagiaOptimisme. D’entre les 81 propostes presentades, s’han seleccionat 15 vídeos guanyadors d’arreu de Catalunya, entre ells el de la martorellenca Ada González Royo de 9 anys.

El concurs tenia per objectiu estimular la creativitat entre els més joves, fent un vídeo a través de qualsevol llenguatge o expressió artística, i fomentar els valors humans, la solidaritat i la sensibilitat vers la situació del COVID19. Els nens i nenes premiats podran escollir des d’un lot de llibres a entrades a concerts i espectacles.

Ada González explica que es va apuntar al concurs “amb moltes ganes perquè em va semblar bé que cadascú pogués dir la seva opinió sobre com estem passant el confinament”. “Vaig triar fer un vídeo de ballet perquè m’agrada molt i he seguit fent classes per videoconferència. Això demostra que algunes coses les pots seguir fent encara que estiguis a casa. Sempre hi ha temps per fer el que tu vulguis”.

Ada González, guanyadora #ContagiaOptimisme

En la categoria de 6 a 9 anys, els guanyadors han estat Ada González Royo (Martorell), Pol Castillo Duarte (Sant Adrià del Besòs), Mar Gabriel Sierra (Cambrils), Martí Montanyà Valle (L’Esquirol) i Max López Cordón (Sant Adrià del Besòs). De 10 a 12 anys, els premiats han estat Maria Ferrer Guinot (Canet de Mar), Pia Ferré Martín (Ulldecona), Oriol Salguero Farnós (Terrassa), Guim Camacho Diez (Viladrau) i Cinta Gabriel Sierra (Cambrils). Júlia Casals Gimeno (Terrassa), Laia González Pla (Massoteres), Francesc Solé Clua (Vilalba dels Arcs), Lucía Calvo Soriano (Barcelona) i Rocío Roldán Amaya (Barcelona) han estat els guardonats de la categoria de 13 a 16 anys.

Els participants havien d’enregistrar un vídeo de màxim un minut que de forma original mostrés un missatge que contagiés optimisme o convidés a la reflexió, i enviar-lo a través del web www.fcaixescatalanes.cat . Per a la seva elaboració, es podia fer servir qualsevol llenguatge o expressió artística. Els vídeos guanyadors es poden veure a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC.

El jurat ha estat format per professionals amb experiència en pedagogia, arts escèniques i plàstiques, audiovisuals i musicals: Júlia Prunés, formadora i escriptora especialitzada en Salut i Educació emocional, autora dels contes del Concurs BBVA de Dibuix Escolar; Joan Roura, director i actor, i director del Premi BBVA de Teatre; Artur Álvarez, realitzador i productor audiovisual i Berta Baliarda, representant de la FACC i músic.

Entre els criteris de valoració de les candidatures s’ha tingut en compte l’originalitat, la innovació i el missatge. També s’ha valorat la interpretació artística o actuació musical, el guió, el muntatge audiovisual i l’escenografia.

Font: Ada González guanya el Concurs #ContagiaOptimisme de la FACC i el BBVA