Adjudicada la redacció de l’estudi de connexió de la B-40 amb l’A-2 i l’AP-7 a Abrera i Martorell

Categories General

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat, per un import d’1,3 milions d’euros, el contracte de serveis per redactar l’estudi informatiu ‘Connexió de l’autovia B-40 amb l’autovia A-2 i l’autopista AP-7 a Abrera i Martorell’. La capacitat de l’actual enllaç d’Abrera per connectar les autovies A-2 i B-40 és limitada. La proximitat de l’enllaç amb el nucli urbà d’Abrera impossibilita una solució a través d’actuacions locals. A més, l’autovia A-2 presenta un grau de congestió considerable al seu pas per la zona industrialitzada entre les poblacions de Martorell i Abrera, que limita l’activitat existent.

L’estudi informatiu analitzarà la possible solució als problemes esmentats i definirà un nou corredor viari de gran capacitat que unirà les autovies A-2 i B-40 i l’autopista AP-7, a través d’un bypass amb el que s’aconseguirà descongestionar l’enllaç d’Abrera, alhora que es desembossarà l’autovia A-2 al seu pas per la zona industrialitzada entre les poblacions de Martorell i Abrera.

Amb l’execució del nou corredor, quedarien garantits, de manera fluida, còmoda i segura, tots els moviments entre: Barcelona (A-2 i AP-7) Terrassa (B-40) Lleida (A-2) i Tarragona (AP-7). L’estudi informatiu contemplarà l’anàlisi de diferents alternatives sota criteris que tinguin en compte l’impacte mediambiental i social, així com la capacitat per resoldre els problemes de congestió anteriorment esmentats.

Font: Adjudicada la redacció de l’estudi de connexió de la B-40 amb l’A-2 i l’AP-7 a Abrera i Martorell