Ainara Campillo, exalumna del Joan Oró, guanya el concurs Spainskills en l’apartat d’aparadorisme

Categories General

L’exalumna de l’Institut Joan Oró de Martorell Ainara Campillo ha guanyat la categoria d’aparadorisme a les Olimpíades de Formació Professional (FP) Spainskills , que van tenir lloc del 22 al 26 de març al recinte ferial IFEMA de Madrid. Hi competien estudiants o acabats de titular en FP de tot l’estat. El certamen està organitzat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Spainskills se celebra bianualment i hi participen representants de tots els territoris de l’estat, prèviament seleccionats a les corresponents convocatòries. A Catalunya, el Catskills va celebrar-se a la tardor amb 40 guanyadors de diferents oficis que van viatjar a la final de Madrid i van aconseguir sis medalles d’or, entre elles la d’aparadorisme de la martorellenca, i set medalles d’argent.

El concurs és un instrument divulgatiu d’aquesta oferta formativa i un mitjà per estimular estudiants, professorat i empreses. A més, serveix com a plataforma d’intercanvi d’experiències i de fòrum de debat sobre l’evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius.

Ainara Campillo explica que “vaig haver de fer un aparador des de zero, una taula de presentació d’un producte, un moodboard (mur d’inspiració) i un cronograma de com ho faria. Vaig fer-ho tot amb fusta tallada amb una serra caladora, que no havia fet servir mai.

Ainara Campillo, exalumna INS Joan Oró

“El nostre patrocinador era el Corte Inglés, que ens va facilitar els maniquís i els outfits. La resta d’objectes havien d’afavorir que aquella roba quedés el més vistosa possible. Per això vam triar la temàtica del circ i vam intentar fer una composició alegre amb tons blancs i vermells”, comenta la cap del Departament de Comerç i Màrqueting del Joan Oró, Helena Mauri. “L’altra prova va ser la taula de presentació de productes de cosmètica, que també ens va facilitar el Corte Inglés”.

Helena Mauri, tutora INS Joan Oró

“Per mi va ser un repte molt gran i una experiència increïble que mai se m’oblidarà. També és estressant, però un cop acabes quedes satisfeta de la feina feta, del resultat i del bon rotllo amb els companys”, assegura Campillo, qui també ha agraït a la seva tutora la confiança i l’oportunitat.

Ainara Campillo, exalumna INS Joan Oró

Helena Mauri afirma que haver guanyat el certamen “és un gran reconeixement pel nostre centre, ja que són uns campionats on hi ha el millor alumnat de formació professional de tot l’estat. És tot un orgull haver participat i gaudit d’aquests dies, tot i que hem treballat moltíssim, però estem molt contents”.

Helena Mauri, tutora INS Joan Oró

La professora també ha destacat que “hi ha hagut una feina prèvia important, ja que l’aparador el vam practicar abans per intentar tenir els mínims problemes possibles un cop fóssim al recinte firal. Estem satisfets de l’Ainara, ja que s’ho ha treballat molt i ho ha fet molt bé. També volem agrair la col·laboració de l’exalumne Jhon Barba en el projecte”.

Font: Ainara Campillo, exalumna del Joan Oró, guanya el concurs Spainskills en l’apartat d’aparadorisme