Al voltant de 200 persones participen dels diferents actes de la Diada Nacional de Catalunya

Categories General

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya han començat aquest matí amb el 46è enlairament de la senyera com a acte principal, a la qual s’hi ha apuntat aproximadament un centenar de persones. A aquest acte commemoratiu, organitzat per la Secció Sardanista, han participat també els Gegants i Capgrossos de Martorell, que han acompanyat els caminants fins a dalt de la serra de Les Torretes. Un cop a baix, s’ha dut a terme el tradicional esmorzar de germanor i la ballada de Sardanes.

La concentració ha començat a les 8.00h a la plaça de La Vila, on s’ha recollit la senyera, i s’ha iniciat la ruta fins a arribar a dalt de la serra de Les Torretes. Allà, s’ha dut a terme el desplegament de la bandera i la lectura del manifest, que ha estat per part de Ferran Porta, qui ha destacat que “hem de ser conscients que el que demanem és llibertat per Catalunya. La llengua és el primer que hem de defensar, si no la parlem nosaltres, els qui vinguin de fora, no s’hi adaptaran”. Per cloure l’acte, s’ha cantat l’himne d’Els Segadors .

En acabar la ruta, a la plaça de la Vila, s’ha fet l’esmorzar de germanor, en què s’han complert les previsions d’assistència, amb aproximadament unes 200 persones. A taula s’hi ha ofert pa, tomàquet i pernil, amb aigua i vi, i cafè i gelat de postres. Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista, ha qualificat de molt positiva la participació popular, que es va incrementar des que els Gegants i Capgrossos participen en aquesta festivitat.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista

En acabar l’esmorzar, s’ha dut a terme la Ballada de sardanes a la Plaça de la Vila, a càrrec de la cobla Vila d’Olesa.

30a Sortida de motos clàssiques

Paral·lelament, l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) ha celebrat avui la 30a Sortida de motos clàssiques que ha començat també a les 08.00h a la plaça de l’Església, ha continuat amb l’esmorzar de forquilla a la Nau 1 de Ca n’Oliveres i ha culminat amb el tradicional vermut a l’Enrajolada.

Jordi Vives, president de l’AMCAM, ha afirmat que la jornada “Ha estat tot un èxit, han vingut tots els inscrits, en total hem estat 45 motos i 8 acompanyants. La participació ha minvat una mica respecte a altres anys, perquè ha caigut l’11 de setembre en pont, hem canviat el sistema d’inscripcions, i a més, hem prioritzat vehicles més vells, llavors alguns s’han quedat a fora”.

“Hem esmorzat a Ca n’Oliveres, i després, a les 10.00h hem anat a la carretera de Piera, Sant Llorenç i Gelida. Hem pujat fins a dalt de Corbera i sobre les 12.30h hem baixat cap aquí, i hem fet una petita ruta per Martorell. Estem molt agraïts a la Policia Local i al grup d’Stopers que ens han pogut guiar durant tota la ruta”, ha explicat.

Jordi Vives, president de l’AMCAM

Aquesta tarda, el concert d’havaneres a càrrec de Son de Taverna i el rom cremat, des de les 19.00h a la plaça de La Vila, posaran punt final a la jornada.

Font: Al voltant de 200 persones participen dels diferents actes de la Diada Nacional de Catalunya