Alex Marquez: “M’agradaria arbitrar la Copa del Rei o els play-offs de waterpolo”

Categories General

L’àrbitre de waterpolo Alex Marquez s’ha consagrat a l’elit d’aquest esport en l’actual temporada. El martorellenc va debutar en l’àmbit nacional el curs 2014-2015 i fa més de set anys que dirigeix partits de la màxima categoria d’Espanya de waterpolo (Divisió d’Honor). Enguany ha aconseguit arbitrar partits a l’Eurocup femenina, la segona competició continental. I ara, tot i que no vol marcar-se cap objectiu, està a l’espera de tot el que pugui arribar, com podria ser una Copa del Rei o uns play-offs.

Marquez, que va ser jugador i entrenador del CN Martorell, va trobar que l’arbitratge era una manera de continuar vinculat al waterpolo, d’una manera més tranquil·la i sense dedicar tantes hores dia a dia. Explica que, primer de tot, va fer el curs d’àrbitre a categoria catalana, sense conèixer res d’aquest món: “Vaig començar a arbitrar i em va anar agradant. Quan portava tres anys, des del Comitè d’Àrbitres de Catalunya, se’m va donar l’oportunitat de presentar-me a àrbitre nacional i em vaig adonar que la cosa anava més enllà del que jo em pensava en un primer moment”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

El martorellenc fa 9 anys que és àrbitre a nivell nacional i fa més de set anys que va debutar a la categoria de Divisió d’Honor, però quan va començar no sabia que existia la possibilitat d’arribar fins aquí. Marquez afirma que “quan parlo amb companys, que estan a la mateixa categoria que jo, sempre els dic el mateix: vosaltres veniu de clubs grans, com el Barceloneta, el Sant Andreu o el Mediterrani, i sabíeu el camí que hi havia per arribar fins aquí. Jo vinc d’un club petit com el Martorell, que som un club humil. Llavors va ser trobar-m’ho dia a dia i molt content”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

L’octubre de 2023 Alex Marquez va arbitrar la Supercopa d’Espanya masculina, per segon any consecutiu, i aquesta és la primera temporada que fa completa com a àrbitre internacional. Enguany ha arbitrat cinc partits a l’Eurocup femenina i va xiular una ronda de classificació de l’Eurocup masculina, a Sèrbia. El martorellenc es mostra molt content per com està anant el curs i assegura que es manté a l’expectativa del que arribi: “La temporada de partits internacionals ha estat aturada el gener i el febrer, per l’Europeu i el Mundial. Ara estic a l’espera del que arribi. En dos mesos tenim la Copa del Rei i a veure si tenim la sort d’estar o no estar, després es disputen els play-offs. O sigui que a l’espera però content”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

A més, Marquez explica que l’arbitratge internacional és molt més complicat perquè “per arbitrar, per exemple, un Europeu, un Mundial o uns Jocs Olímpics, que és el somni de qualsevol àrbitre, només pot anar un de cada país. I el nivell espanyol és molt alt. Els àrbitres espanyols estan molt cotitzats a totes les competicions, són dels millors del món. Això fa que hi hagi molta competència entre nosaltres”.

L’àrbitre martorellenc no es planteja cap objectiu a llarg termini i prefereix gaudir del camí per consolidar-se dins del món de l’arbitratge: “L’àmbit internacional me’l prenc com quan vaig començar al nacional. És el meu primer any, vull gaudir. Tot el que vingui estaré content. A poc a poc, ja es veurà on arribo. No em plantejo cap objectiu perquè ho trobo molt complicat”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

A part de poder arbitrar partits de Copa del Rei o partits de play-off, un dels somnis d’Àlex Marquez seria poder ser l’àrbitre escollit per xiular duels d’un Mundial o d’uns Jocs Olímpics. El martorellenc, que encara té una llarga carrera al davant, explica que “ara mateix segueixo a la llista, per tant, seguiré treballant dia a dia per guanyar millors informes i millors comentaris per poder estar, però és complicat”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

Alex Marquez, que combina la feina d’àrbitre amb la de dietista, té l’esperança que algun dia aquesta professió dins del món del waterpolo pugui arribar a ser professional, però afirma que és complicat: “el primer que hem de trobar és que l’esport sigui professional, que els jugadors ho siguin. Hi ha jugadors a Divisió d’Honor que no cobren o cobren molt poc, per tant els àrbitres tenim difícil aspirar a aquesta professionalitat”.

Marquez, també afegeix que “a nivell Champions o en l’àmbit internacional crec que es podria remunerar millor, però a la lliga espanyola falten ingressos. Els àrbitres no crec que puguem aspirar a ser professionals fins que els jugadors no ho siguin”.

Alex Marquez, àrbitre waterpolo

L’àrbitre martorellenc va tornar a la competició el passat divendres, a les 21.00h, quan va xiular el Terrassa – Sant Feliu, de Divisió d’Honor masculina. I el dissabte, a les 12.00h, va dirigir un altre partit de la mateixa categoria: el Mediterrani – Catalunya.

The post Alex Marquez: “M’agradaria arbitrar la Copa del Rei o els play-offs de waterpolo” appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Alex Marquez: “M’agradaria arbitrar la Copa del Rei o els play-offs de waterpolo”