Amics del Ferrocarril prepara el Martotren, la Fira de Modelisme el 15 i 16 d’abril

Categories General

L’associació Amics del Ferrocarril de Martorell celebrarà la seva cita especial, la Fira de Modelisme Martotren, aquest proper cap de setmana del 15 i 16 d’abril a Ca n’Oliveres. Enguany, es farà la primera trobada de màquines indoor al nostre municipi, on s’exposaran diverses maquetes d’arreu de l’estat espanyol i en què s’afegiran algunes creacions de les reconegudes empreses Lego i Playmobil. A més, respecte a l’any passat, s’ampliarà el circuit del trenet tripulat de 5 polzades fins als 50 metres.

Des de l’any 2022, l’Ajuntament de Martorell cedeix per aquest esdeveniment tot el recinte firal de Ca n’Oliveres, que suma uns 5.300 metres quadrats. Això ha facilitat l’organització d’aquesta trobada automobilística que comptarà amb maquetes ferroviàries, escalèxtric, camions, excavadores, vaixells, i també modelisme naval.

El Martotren d’enguany també inclourà una exposició de vehicles clàssics, que es podrà visitar el dissabte al matí al pàrquing de terra, situat davant de la nau 1 de Ca n’Oliveres. Aquesta part de la Fira de Modelisme ha evidenciat l’indubtable èxit d’aquest esdeveniment, perquè, segons Lluís Ventura, vocal de la Junta d’Amics del Ferrocarril, “les inscripcions dupliquen les xifres esperades. Hi comptem amb 70 cotxes inscrits, i hem hagut de tancar llistes, perquè l’espai és limitat”.

Lluís Ventura, vocal de la Junta d’Amics del Ferrocarril de Martorell

Quant a horaris, Àngel López, secretari de l’entitat, afirma que “el dissabte s’obriran les portes de cara al públic a les 10.00h, de manera ininterrompuda fins a les 20.00h, i el diumenge s’iniciarà la jornada també a les 10.00h, però estaran fins a les 14.00h, perquè les maquetes s’han de desmuntar”.

Àngel López, secretari dels Amics del Ferrocarril de Martorell

A més, pel que fa a l’exposició de vehicles clàssics, el dissabte dia 15 d’abril “a les 11.00h es durà a terme l’acte d’inauguració, i a les 12.00h, amb la Guàrdia Urbana, es farà una rua pels carrers de Martorell. Sortiran des del pàrquing on estan instal·lats, aniran en direcció a la plaça del Vi, pujaran cap amunt de la rambla de les Bòbiles, giraran en direcció al barri de La Sínia, i finalment aniran fins al pàrquing on estaven exposats, i s’hi quedaran allà fins a les 14.00h”, explica Lluís Ventura.

Lluís Ventura, vocal de la Junta d’Amics del Ferrocarril de Martorell

La tradicional Fira de Modelisme de Martorell creix cada any i, per això, els Amics del Ferrocarril criden a la participació i col·laboració de tothom qui n’estigui interessat. Des del setembre del 2022, la seu de l’entitat es troba al final del pàrquing de la Renfe, i es tracta d’un edifici de dues plantes on es poden visitar una exposició de material ferroviari real i  algunes maquetes que estan encara en construcció. L’entrada és gratuïta, es pot veure divendres i dissabte a la tarda, i l’entitat informarà sobre com es pot començar a formar-hi part.

Font: Amics del Ferrocarril prepara el Martotren, la Fira de Modelisme el 15 i 16 d’abril