Aquest diumenge i dilluns, les caramelles s’escoltaran a Ràdio Martorell

Categories General

Caramelles presenta aquest diumenge 12 d’abril, a les 11.00h, un programa especial a Ràdio Martorell que portarà els cants de Pasqua a casa de tots els oients. L’espai inclourà enregistraments de cantades, intervencions de caramellaires explicant anècdotes i altres sorpreses. Es podrà escoltar en remissió dilluns 13 d’abril, a la mateixa hora.

Els caramelles no arribaran a carrers i places de la manera habitual, a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus. Però aquesta situació no privarà ningú dels cants de Pasqua. Ràdio Martorell (91.2 FM) emetrà un especial dedicat a aquesta tradició que, enguany, arriba als 90 anys continuats de celebració a casa nostra.

Anna Gil, presidenta de l’associació, explica que “davant les dificultats ens hem reinventat i hem aprofitat les eines a l’abast per, encara que d’una manera diferent, continuar cantant caramelles i mantenint l’esperit”. Per això, explica, “la millor eina que teníem era la ràdio”.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

El programa inclourà un recull seleccionat d’enregistraments en directe dels cants de caramelles, tant de l’any passat com d’anys anteriors, a càrrec de Pere Miró. “També s’escoltaran les veus de diferents caramellaires que explicaran vivències i anècdotes, i potser també hi haurà alguna sorpresa”. Gil recorda que “aquest any no cantarem al vostre carrer o plaça”, però suggereix sortir al balcó, sintonitzar Ràdio Martorell i escoltar les caramelles.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

A xarxes, un repte diferent cada dia

Des del passat dilluns i fins aquest divendres, l’entitat interactua en línia i proposa al seu compte de Facebook i Instagram reptes diaris per incitar els internautes a regirar capses i l’ordinador i penjar, cada dia, fotografies de diverses temàtiques amb le etiquetes #caramellesacasa i #martorell.

Gil explica que “dilluns vam proposar de penjar fotografies d’objectes de caramelles, i dimarts, fotos d’avis i àvies cantant caramelles, tenint en compte que és una activitat intergeneracional i que hi ha famílies amb tres generacions que canten”. Aquest dimecres, ha tocat “recopilar i penjar imatges de la generació de músics, directors i directores que hem tingut”. Les propostes de dijous i divendres se sabran en cada moment.

Anna Gil, presidenta de Caramelles de Martorell

La crisi de la Covid-19 va paralitzar l’activitat de Caramelles, just després de la festa de benvinguda del 7 de març, i va impossibilitar l’inici dels assajos el dissabte següent. “No hem pogut assajar, però estem convençuts que és el que tocava. Ara cal seguir les recomanacions per protegir-nos. Les Caramelles les farem més endavant”, conclou Gil.

Font: Aquest diumenge i dilluns, les caramelles s’escoltaran a Ràdio Martorell