Arrenca la formació ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ amb una quinzena d’alumnes

Categories General

Una quinzena de persones ha iniciat aquest dilluns el curs ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner . La formació està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats (FOAP 2022). A la presentació del curs ha assistit la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, i el regidor d’Esports, Gerard Mimó.

Es tracta d’un Certificat de Professionalitat, és a dir, un títol que acredita a un treballador en una qualificació professional dins del Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals. Són emesos pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) o, per l’Administració Laboral de les Comunitats Autònomes, i tenen validesa a tot el territori nacional.

Els Certificats de Professionalitat estan composats per mòduls formatius i per un mòdul de pràctiques professionals. Un cop superats els mòduls corresponents a aquest Certificat de Professionalitat, el SOC és el responsable d’expedir el títol a instància de la persona sol·licitant.

El curs ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ s’allargarà fins al 26 de juny i durarà 380 hores. Es faran mòduls formatius de 290 hores, natació, prevenció d’accidents en instal·lacions aquàtiques, rescat d’accidentats en instal·lacions aquàtiques, primers auxilis, pràctiques professionals no laborals (80 hores) i formació complementària (10 hores).

L’horari de la part teòrica, que es desenvolupa al Molí Fariner, serà els dilluns, dimecres i divendres, de 15.00 a 18.00h, i de la part pràctica, que es farà a les piscines municipals, tindrà lloc dimarts i dijous, de 15.00 a 19.00h.

‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ capacita per treballar de socorrista en piscines i parcs aquàtics amb la funció de vetllar per la seguretat dels usuaris de piscines i instal·lacions aquàtiques; prevenir situacions potencialment perilloses, i intervenir de manera eficaç en cas d’accident o emergència.

Els requisits per participar al curs eren que els alumnes estiguessin inscrits com a demandants d’ocupació (DONO) a l’Oficina de Treball del SOC (OTG), saber nedar, tenir el Graduat escolar, ESO o equivalent, prova accés a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o prova d’accés a la universitat +25 o +45. Qui no pogués acreditar la titulació mínima requerida, podia fer una prova d’avaluació de competències del nivell equivalent.

Font: Arrenca la formació ‘Socorrisme en instal·lacions aquàtiques’ amb una quinzena d’alumnes