Arriba la 23a Cursa dels 5 Km, que l’any que ve s’integrarà al Campionat de Catalunya

Categories General

Aquesta tarda s’ha presentat a la Sala de Plens de la Casa de la Vila la 23a edició de la Cursa de Martorell de 5 Km. La prova se celebrarà el 20 de novembre des de les 10.00h, repetint modalitat de longitud però amb el recorregut de fa dos anys. La presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), Mercè Rosich, ha anunciat que l’any que ve la prova formarà part del Campionat de Catalunya.

A la presentació hi han assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i Comas; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich i Vilaró; el Regidor d’Esports de Martorell, Gerard Mimó Creus; el President del Martorell Atlètic, Sergi Cinto Sabaté i el responsable tècnic de la Cursa, Nacho Pinedo.

La prova l’organitza la Regidoria d’Esports i la dirigeix tècnicament el Martorell Atlètic Club (MAC) . L’alcalde Fonollosa ha lloat el paper del club, ja que “fa una feina impecable a l’organització, disposa de voluntaris a tot arreu i ho té tot previst. I quan les coses es preparen bé, acaben bé”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha aprofitat per felicitar Rosich, que el passat març va accedir a la presidència de la FCA -la primera dona en els 107 anys d’història de la institució- i que ha aprofitat per anunciar que “la Cursa formarà part del Campionat de Catalunya l’any vinent”.

Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme

“Aquesta serà la Cursa de les certeses: sabem que la farem el dia 20, i sabem el recorregut que farem, el de sempre”, ha anunciat el regidor Mimó, per comparar-la amb una edició de 2021 “plena d’incerteses”.

Gerard Mimó, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell

Unes 270 inscripcions a manca de dues setmanes

Les inscripcions a la Cursa -al web a www.championchip.cat -, té un preu de 8 euros -amb xip-, i de 10 si s’ha de llogar, i amb descomptes pels abonats del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

“En aquests moments estem al voltant dels 270 inscrits i 90 pel que fa a la cursa infantil. Són menys dels que voldriem, però queden dues setmanes i sabem que a darrera hora és quan s’apunta gran part de la gent”, explicava Cinto. El president afegia que el recorregut d’aquest any “és millor i es corre millor que el de l’any passat”, i lamentava que coincideixi en dates amb curses a Cornellà de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.

Sergio Cinto, president del Martorell Atlètic Club

El recorregut s’iniciarà al carrer de Josep Vilar i continuarà pel carrer de Sant Sebastià; Can Cases; Comte de Llobregat; Joan Serrats; Torrent de Llops; Frederic Duran; Joan Cererols; Compositor Vives; Francesc Pujols; Doctor Massana; plaça del Vi; Doctor Lluís Gayà; Pintor Sert; Rosa dels Vents; Fèlix Duran i Canyameres; Tenor Palet; Lluís Requesens; Passeig de Catalunya; Corbera de Llobregat; Joan Maragall; Josep Tarradellas; Francesc Riera; Frederic Duran; Pep Ventura.

Un traçat “complicat i bo tècnicament, amb una pujada notable en el primer quilòmetre i molt pla després” i que “en realitat serà de 4,5 Km, perquè l’acabarem a la rambla de Pep Ventura, un lloc molt agradable per als corredors”, destacava Nacho Pinedo. Unes 70 persones formaran part de l’organització.

Nacho Pinedo, responsable tècnic de la Cursa

La recollida de dorsals es farà el 19 de novembre (de 16.00 a 20.00h) i el mateix 20 de novembre (de 08.00 a 09.30h). A més de la cursa d’adults, hi haurà tres curses de promoció per a infants: la de 1.400 metres -categoria sub14 i sub16-; la de 1.050 -sub10 i sub12- i la de 650 metres -sub6 i sub8.

Les sortides d’aquestes proves seran des de les 10.50h, i el temps màxim previst per a la cursa de cinc quilòmetres és de 45 minuts. El preu d’inscripció serà de 2 euros, però serà gratuït en cas de tramitar-la alhora amb una de la prova de cinc quilòmetres.

Font: Arriba la 23a Cursa dels 5 Km, que l’any que ve s’integrarà al Campionat de Catalunya