Avança el dispositiu assistencial a l’Hotel Ciutat Martorell i a l’Hospital Sagrat Cor

Categories General

Els responsables del Departament de Salut i dels Centres d’Assistència Primària de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, ja estan preparant el dispositiu assistencial a l’Hotel Ciutat de Martorell i a l’Hospital Sagrat Cor. Mentrestant, les primeres mascaretes produïdes per la xarxa de voluntaris a Ca l’Ollé ja s’han repartit als centres sanitaris.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha detallat que “l’escenari que es preveu pels pròxims dies és complicat, i per això hem d’intentar avançar-nos en la mesura del possible als esdeveniments”. “És necessari aquest trasllat de pacients per tenir més espai i més mitjans a l’Hospital Sant Joan de Déu, que està arribant al seu límit, i deixar que els professionals de l’hospital es concentrin en atendre les urgències”.

En aquest sentit, i en coordinació amb les autoritats sanitàries, s’està habilitant una quarantena d’habitacions per allotjar afectats pel virus a l’Hotel Ciutat de Martorell, on s’atendran casos de pacients que necessitin supervisió diària. També s’està configurant l’hospital de campanya a la sala de servei de cafeteria de l’Hospital Sagrat Cor, que permetrà alleugerir la situació a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Fonollosa ha advertit que “en els propers dies necessitarem més llits i més personal sanitari per crear nous operatius assistencials. El nombre de casos segueix augmentant, però el confinament està anant bé, segons els experts, i això farà que aviat dobleguem la corba de contagis i baixin el nombre d’infectats. No ho tenim tan lluny”.

Les primeres mascaretes homologades per al personal sanitari, fetes a Martorell per la xarxa de voluntaris amb material lliurat per SEAT, ja han sortit del taller de Ca l’Ollé per protegir personal sanitari i pacients. “Precisament, les donacions d’empreses i veïns de Martorell continuen aportant-nos equips de protecció perquè els repartim pels centres sanitaris”.

“El nostre confinament és la millor manera d’ajudar. Empenyent des de casa i donant suport a la gent que treballa en serveis sanitaris, d’emergència, serveis socials i de neteja i de subministrament de productes bàsics perquè puguem seguir el confinament a casa. És la suma de la solidaritat i la responsabilitat de tots i totes la que ens farà guanyar aquesta batalla contra el coronavirus”, ha remarcat.

167 afectats per coronavirus

Avui a l’Hospital Sant Joan de Déu tenim 123 infectats per coronavirus, dels quals 78 són personal sanitari i 45 són pacients ingressats amb positiu (18 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A més, tenim 61 pacients als quals se’ls ha fet la prova i estan pendents de resultats. A aquests 123 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 20 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i els 24 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total, 167 persones infectades de coronavirus de les quals 51 són de Martorell. A més, avui hem de lamentar set morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Una de Martorell i sis de fora de Martorell.

Font: Avança el dispositiu assistencial a l’Hotel Ciutat Martorell i a l’Hospital Sagrat Cor