Avança l’ampliació de l’Hospital de Martorell amb l’obertura de licitació d’obres

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat ha obert la licitació per a executar la primer fase de les obres de reforma i ampliació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). Així ho ha confirmat el conseller de Salut, Manel Balcells, qui ha visitat aquest dimecres el centre hospitalari, acompanyat de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president del Patronat de la FHSJDM, Soledad Rosende, regidora de Salut i vocal del Patronat, Lluís Amat, regidor d’Hisenda i Règim Interior i vocal del Patronat i Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM.

El passat mes de març, la Generalitat autoritzava el Departament de Salut a destinar 32 milions d’euros a les obres de la institució sanitària. La primera fase, en període de licitació, comptarà amb un pressupost de gairebé 10 milions d’euros.

El projecte preveu actuacions de reforma en el 90% de l’espai de l’hospital, l’ampliació de l’edifici actual i també la construcció d’un nou edifici per a l’atenció ambulatòria, que acollirà les consultes externes, els gabinets i l’hospital de dia, tant mèdic com oncològic, amb espais més amplis i confortables.

Amb el conjunt d’aquesta intervenció, l’hospital incrementarà un 25% la superfície útil i passarà dels 13.300 m2 actuals als 16.500 m2, cosa que li permetrà augmentar la seva capacitat resolutiva. Les obres dotaran el centre d’un quiròfan més, una sala de dilatació addicional i més llits d’hospitalització, així com l’ampliació de l’àrea d’urgències amb 19 boxes més, un 63% més dels que té actualment.

“L’ampliació de la FHSJDM és necessària i avui hem comprovat que tot segueix el seu curs. L’Hospital de Martorell és un centre comarcal de referència i necessita tenir les urgències, els quiròfans i les consultes externes adequats. Cal aquest reforç per part del Departament de Salut per a l’equipament i la seva activitat”, ha expressat el conseller Balcells.

L’alcalde Fonollosa ha afegit que “les obres de d’ampliació segueixen les pautes marcades al conveni que vam signar amb el Departament de Salut i, per tant, hem iniciat el procediment de contractació. Preveiem que totes les fases segueixin el termini marcat i poder iniciar les obres abans d’acabar aquest any. Tenim una comissió de seguiment paritària entre l’Hospital de Martorell i el Departament de Salut. Ahir es va fer una visita prèvia amb possibles licitadors per explicar-los quines són les diferents fases de les obres i el plec de condicions establert”.

Durant la visita, el conseller ha pogut conèixer de primera mà el projecte d’ampliació del centre hospitalari i ha pogut participar en una trobada amb professionals de l’entitat. El conseller ha estat acompanyat per Gemma Valeta, gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, Lourdes Garcia, directora de sector sanitari Baix Llobregat centre i nord i Aina Plaza directora general de planificació i recerca en salut.

El primer punt del programa, ha estat una trobada amb els membres del Patronat i el comitè de direcció de la FHSJDM, per compartir el rol de entitat en l’àmbit de salut de referència del territori i els projectes que hi ha en marxa.

A continuació, ha iniciat la visita a les instal·lacions actuals de l’Hospital, així com l´espai on es farà l’ampliació del centre hospitalari, que està previst que comenci a finals del proper mes d’octubre. Tot seguit s’ha celebrat una reunió conjunta amb els professionals de l’Hospital i els representants dels treballadors. S’ha informat de l’estratègia del Departament de Salut, i s’ha generat un debat per conèixer de primera mà quines són les inquietuds dels professionals en el dia a dia.

Font: Avança l’ampliació de l’Hospital de Martorell amb l’obertura de licitació d’obres