Benvinguda als estudiants de Chevilly-Larue, d’intercanvi cultural i lingüístic a Martorell

Categories General

Del 30 de novembre al 5 de desembre, una vintena d’alumnes del Collège Liberté de Chevilly-Larue, estudiants d’espanyol, fan estada a casa d’estudiants de 4t d’ESO dels instituts Pomeu Fabra, Joan Oró, Maria Canela i La Mercè, que estudien francès. Es tracta del programa d’intercanvi cultural i lingüístic que Martorell manté des de 2006 amb la ciutat gala, agermanada amb la nostra.

Aquesta tarda a El Círcol, s’ha fet l’acte institucional de benvinguda als estudiants, amb la presència de la regidora de Teixit Associació, Participació, Cooperació i Agermanaments, Àngels Sòria; la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende; el regidor de Cultura, Sergi Corral, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas.

La regidora Àngels Sòria ha destacat que l’intercanvi “és una experiència que no oblidareu, amb moments emocionants perquè esteu fora de casa i una vivència d’aprenentatge i superació. Aprofiteu per conèixer com viuen aquí les famílies i practiqueu molt la llengua castellana. Quan feu visites culturals gaudiu de com és de bonica Barcelona i també Martorell, així com de la nostra gastronomia. Espero que us sentiu ben acollits”.

Àngels Sòria, regidora d’Agermanaments

“He tingut la gran sort d’estar a Chevilly-Larue, conèixer les vostres escoles, la vostra cultura i la vostra forma de viure. És un orgull que estigueu avui aquí compartint amb nosaltres. Crec que aquest intercanvi serà molt interessant per debatre i per gaudir coneixent i aprenent. Una experiència enriquidora per a ambdues parts”, ha incidit la regidora Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament

La tècnica del Departament de Relacions Internacionals de Chevilly-Larue, Evelyne Boillet, ha asseverat que “sempre ens hem sentit molt ben acollits a Martorell, en tots els intercanvis, escolars i institucionals, que ja fa més de 20 anys que duem a terme. Espero que els alumnes martorellencs s’hagin sentit a gust a París i que els hi hagi agradat, així com espero que els alumnes francesos gaudeixin molt de Barcelona”.

Del 19 al 14 de novembre, els alumnes martorellencs van estar a Chevilly i van aprofitar per visitar alguns dels indrets més emblemàtics de París, la capital francesa, com ara els Camps Elisis, la Torre Eiffel, el Camp de Mart, la Nôtre Dame, el Museu del Louvre, Montmartre o Versalles.

Els alumnes francesos també tenen programades diverses sortides culturals aquests dies. Així, avui divendres han fet una visita escolar guiada al Palau de la Música de Barcelona, un passeig pel barri del Born i una visita a la Sagrada Família. El cap de setmana, gaudiran de plans amb les famílies d’acollida. Dilluns aniran al Passeig de Gràcia per veure La Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Ametller i la Casa Lleó Morera, i també coneixeran el barri Gòtic. Dimarts, darrer dia de l’estada, tindran encara temps d’apropar-se al Passeig Marítim i a la Barceloneta.

The post Benvinguda als estudiants de Chevilly-Larue, d’intercanvi cultural i lingüístic a Martorell appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Benvinguda als estudiants de Chevilly-Larue, d’intercanvi cultural i lingüístic a Martorell