Blau al pont d’Anoia per les persones amb fibromiàlgia i fatiga crònica

Categories General

Amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica el pont d’Anoia s’ha il·luminat avui de color blau. Els objectius de la jornada són donar a conèixer l’existència d’aquestes malalties, incidir en la necessitat d’investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.

La fibromiàlgia (FM) és caracteritza per un dolor generalitzat, que pot ser constant o fluctuant, que afecta sobretot músculs i tendons, sense que s’observi cap lesió aparent. Aquest dolor pot arribar a ser molt sever i sovint s’acompanya de son no reparador, cansament extrem, mals de cap i trastorns cognitius, entre d’altres símptomes.

La síndrome de fatiga crònica o encefalomielitis miàlgica (SFC/EM) causa una fatiga significativa i persistent davant de petits esforços, tant físics com mentals, que empitjora amb l’activitat i que no millora amb el repòs. Sovint provoca també una disminució del rendiment cognitiu, insomni i son no reparador, dolor muscular i/o articular, entre d’altres símptomes.

Actualment a Catalunya hi ha unes 150.000 persones que pateixen fibromiàlgia o síndrome de fatiga crònica, de les quals més del 80% són dones, amb una mitjana d’edat de 57,9 anys, que en els homes se situa en els 45,6 anys.

Dia Internacional de la Infermera

Avui 12 de maig, també celebrem el Dia Internacional de la Infermera per recordar el naixement de Florence Nightingale, qui va posar en valor la rellevància de les cures infermeres. Una jornada commemorativa que vol posar de manifest les contribucions dels professionals a la societat i que està promoguda pel Consell Internacional de la Infermeria (CIE). A la façana del Centre Cultural llueix una pancarta per subratllar l’efemèride amb el lema ‘En el vostre dia a dia, infermeres, gràcies per acompanyar-nos sempre’.

Font: Blau al pont d’Anoia per les persones amb fibromiàlgia i fatiga crònica