Bombers de Martorell i el Banc de Sang sumen forces i aconsegueixen 73 donacions

Categories General

La sisena edició de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’, organitzada pel Banc de Sang i Teixits i Bombers de la Generalitat, ha arribat aquest dimecres a la nostra població. Durant cinc hores, de 16.00 a 21.00h, la plaça de Les Cultures ha estat el nucli d’una festa solidària que ha aconseguit 73 donacions i 13 oferiments. Hi ha participat la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau.

“El Banc de Sang necessita bosses cada dia i qualsevol iniciativa és bona per ells, ja que donar sang és una tasca que no acaba mai. Com a Bombers som conscients d’aquesta necessitat perquè molts cops som testimonis de gent que ho necessita. Simplement, volem col·laborar per posar el nostre gra de sorra i intentar donar un cop de mà”, ha dit el bomber martorellenc Marc Muntaner.

Marc Muntaner, bomber de Martorell

Bombers de Martorell han ofert al públic assistent una exhibició d’una excarceració per mostrar com actuen en cas d’accident de trànsit amb un víctima. “Una de les nostres feines és assistir als accidents de transit per treure les víctimes que han quedat atrapades dins un vehicle, ja sigui perquè han patit una lesió o perquè el propi vehicle no les deixa sortir. En aquests serveis intentem treure la víctima de la millor manera possible per minimitzar les possibles lesions”, ha explicat Muntaner.

Marc Muntaner, bomber de Martorell

El cos també ha ofert activitats per als infants, com ara visitar els seus camions, conèixer les eines que fan servir en les seves actuacions i emprovar-se els seus uniformes. La Creu Roja del Baix Llobregat Nord també hi ha participat amb tallers de dibuix per als més petits.

“Tot el que sigui cridar la gent a que doni sang, que és un bé per a tots, em sembla una iniciativa molt maca. Al final, qualsevol de nosaltres en pot necessitar algun dia”, ha destacat la regidora Cristina Dalmau, qui s’hi ha atansat per col·laborar amb la causa. “Som un poble solidari i per això el Banc de Sang ve sovint. Ara mateix, hi ha forces escoles que col·laboren amb campanyes de donacions. Martorell és un poble solidari en general”, ha reblat.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

Juntament amb Martorell, un total de 34 municipis s’han sumat a aquesta campanya solidària que, durant tot el mes, buscarà aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Font: Bombers de Martorell i el Banc de Sang sumen forces i aconsegueixen 73 donacions