Bombers i Banc de Sang organitzen dilluns a l’Espai Jove una nova campanya de donació

Categories General

La 9a edició de la campanya ‘Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang ‘ passarà per Martorell dilluns vinent, 13 de març (Espai Jove, de 16.00 a 20.00h). El Banc de Sang i els Bombers de la Generalitat tornen a col·laborar conjuntament amb l’objectiu d’assolir 3.500 donacions en els dies previs a la Setmana Santa.

Encara queden algunes places disponibles per acabar d’omplir les lliteres de donació de sang a Martorell dilluns vinent, al web donarsang.gencat.cat/bombers . És part d’un operatiu que bellugarà més d’una vintena de parcs de bombers, i que recorda que les donacions són imprescindibles per remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, quan acostumen a baixar al voltant del 25%.

En aquest lapse de temps “és previst celebrar 40 campanyes arreu de Catalunya, una de les quals serà a Martorell”. “La campanya recupera l’ambient festiu, participatiu i social després de tres edicions marcades per les restriccions de la pandèmia”, apunta la responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

Enguany, “el fil conductor de la jornada és la il·lusió, la il·lusió de tornar a celebrar. Els espais de donació comptaran amb la presència de bomberes i bombers i en algunes campanyes, hi haurà l’al·licient de veure exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts”. En el cas de Martorell, per exemple, “es podrà pujar al camió de bombers i participar en algun dels tallers de la Creu Roja”.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

En agraïment a la seva donació, totes les persones que vinguin a donar sang a la nova edició de la campanya rebran un obsequi especial: un clauer amb la forma d’un casc de bombers.

En aquestes dates, el canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i arribar a les 1.000 diàries.

Font: Bombers i Banc de Sang organitzen dilluns a l’Espai Jove una nova campanya de donació