‘Bona Gent’, l’espectacle de Quim Masferrer protagonitzat pel públic, diumenge a El Progrés

Categories General

El proper diumenge , 5 de maig, a les 18.30h , s’obriran les portes d’El Progrés per tenir una cita amb l’actor gironí Quim Masferrer i el seu espectacle Bona Gent . Es tracta d’un xou on el públic és el protagonista i l’encarregat d’escriure l’argument d’aquesta experiència irrepetible. Les entrades es poden aconseguir al portal entrades .martorell.cat.

Bona gent és una funció plena de veritat, en què la intenció és girar la truita: Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors… I ara en Quim Masferrer vol ser el teu espectador. Així, ja s’han dut a terme més de 350 representacions d’aquesta obra amb 300.000 assistents que han fet única cada actuació.

La peculiaritat de l’obra és que el teatre, en aquest cas El Progrés, “es converteix en l’escenari”, explica Quim Masferrer. “L’objectiu és passar-los la paraula als espectadors i que siguin ells els qui ens expliquen històries, per compartir-les amb tothom”. Davant aquesta improvisació, Masferrer no pot avançar gaire cosa: “No sé el que passarà, perquè no sé quines preguntes faré, ni, per tant, el que em respondran”. Això sí, afirma que “serà una cosa única que mai s’ha fet, ni mai més es podrà repetir”.

Quim Masferrer, actor

Quim Masferrer és un dels actors per excel·lència del país, i ha presentat programes com El Foraster , de TV3, que va arribar a emetre set temporades. En aquest vessant televisiu, també ha mantingut l’objectiu d’interessar-se per les històries de la gent anònima, perquè és això el que li “apassiona”. “En el fons, als humans ens passen les mateixes coses i ens preocupen les mateixes situacions, aquí i a la Patagònia. Als matisos és on hi ha la diferència i és on ens sentim identificats i, per tant, ens emocionem, riem i ens sorprenem”, assegura l’actor.

Quim Masferrer, actor

El secret és que Masferrer fa bocins l’anomenada ‘quarta paret’, la barrera imaginària que existeix entre escenari i la platea, entre actors i espectadors. Masferrer remarca que “jo els protagonistes som el públic i jo. El que ens explica la gent anònima ens interessa”.

El de Sant Feliu de Buixalleu explica que va haver de convèncer la productora perquè no hi havia guió i això potser causava inseguretat. “Els vaig demanar que en deixessin provar, i penso que en aquesta ocasió el resultat és apassionant”. La prova rau en el fet que “hi ha gent que ha vist diverses vegades l’espectacle i continua sorprenent-se perquè sempre és diferent, i passen coses molt maques que fan que, fins i tot, em faci plantejar si el que faig és teatre”, expressa.

Quim Masferrer, actor

De ben jove, Quim Masferrer va començar a escriure els seus propis guions teatrals i va fundar la seva primera companyia. Va ser l’any 1998 quan va fundar Teatre de Guerrilla, de la qual n’és el director, l’autor dels espectacles i actor.

Entre d’altres, ha rebut prestigiosos premis i reconeixements, dels quals en destaca el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes (any 2000) per la seva trajectòria com a autor teatral i el Premi ONDAS a Millor programa de TV no estatal pel programa El Foraster .

El seu teatre no deixa indiferent i a més a més permet lectures des de la més immediata, popular i còmica, fins a la més profunda i filosòfica; tot un regal pels diferents tipus d’oïdes.

The post ‘Bona Gent’, l’espectacle de Quim Masferrer protagonitzat pel públic, diumenge a El Progrés appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘Bona Gent’, l’espectacle de Quim Masferrer protagonitzat pel públic, diumenge a El Progrés