Buenos Aires és punt de partida d’un juny on tornen les festes de barris

Categories General

Buenos Aires torna a celebrar la festa del barri el proper dissabte i diumenge, després de dos anys d’aturada. L’associació de veïns ha optat per recuperar enguany les activitats més essencials i que tenen millor resposta de veïns i resta de martorellencs -el sopar de germanor i la sardinada-. Can Bros i del Pont del Diable també tornen a fer festes de barri a finals de mes, coincidint amb Sant Joan.

La primera activitat a Buenos Aires serà el dissabte 4 amb el sopar popular a la plaça de Pompeu Fabra, que començarà a les 21.30h i que estarà amenitzat per ball i orquestra. Diumenge, a les 10.00h començarà una sardinada per a tothom. Tot seguit, cap a les 12.00h, els més petits es distrauran amb una festa de l’escuma i ambientació musical, i a la tarda, (18.30h), se celebrarà una xocolatada infantil, amb amenització en directe.

“Des de l’associació de veïns ens hem decidit a retornar a les festes del barri. Ha estat precipitat, però esperem que tot surti bé com en altres anys”, comenta el president de l’entitat, Ignacio Blázquez.

Ignacio Blázquez, president de l’AV de Buenos Aires

A finals de mes, festes confirmades a Pont del Diable i Can Bros

També aquest juny, dos barris més de Martorell tornen a l’activitat festiva per Sant Joan: El Pont del Diable -els dies 19, 23, 24 i 25 de juny-, i Can Bros, que centrarà les activitats les nits del 23 i del 24.

Al Pont del Diable s’estrenaran el diumenge 19 amb el pregó de Mercè i Joan Colom (12.00h, capella de Sant Joan), seguit d’un concert de la Coral de Rosanes i un petit refrigeri a la plaça de la Creu.

Pel dijous 23 s’ha programat una audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa (19.00h) al passeig del Quarter. Mentrestant, “arribarà la flama del Canigó, es llegirà el manifest i es farà l’ofrena a l’Ajuntament. A les 20.45h, els veïns i veïnes sortiran a sopar cap als voltants del riu Llobregat, i a les 22:15h tornaran amb les atxes de vent enceses per encendre els focs de Sant Joan al terraplè de darrera de la llar d’infants, al camí del riu. Tot seguit, al passeig del Quarter, es repartirà coca, amb amenització de música de revetlla”, segons explica el secretari de l’AV de Pont del Diable, Isidre Ricart.

Isidre Ricart, secretari de l’AV Pont del Diable

El divendres 24, a les 11.00h, hi haurà puntes de coixí amb l’associació de Puntaires de Martorell. A les 12.15h se celebrarà una Missa Solemne en honor al patró, i a continuació a la plaça de la Creu es farà un vermut per a la gent gran del barri. A les 18.00h serà el torn dels jocs i entreteniments pels menuts i una xocolatada, i a les 19.30h a la plaça de la creu el concert d’Eugeni Muriel que presentarà el seu treball ‘Records de viatge’.

Isidre Ricart, secretari de l’AV Pont del Diable

El dia 25, la festa es clourà amb el sopar de germanor al passeig del Quarter, sorteig i música amb l’artista Pere.

Can Bros ha apostat per “tornar a les celebracions, però amb un format diferent a l’habitual”, tal i com explica la presidenta de l’AV, Teresa Gallofré. El mateix dia 23 se celebrarà a la plaça Llobregat revetlla des de les 21.00h, amb botifarrada, coca, cava i altres begudes. A les 23.00h hi haurà concert amb Els Cremats i Els Baratos, actuació de les deejais Lupe i Turbina i barra popular “fins prop de les 4 de la matinada”, comenta Gallofré. Finalment, el dia 24 al vespre hi haurà un sopar de carmanyola.

Teresa Gallofré, presidenta de l’AV Can Bros

Gallofré anima tothom a apropar-se a Can Bros i a compartir amb la gent del barri una celebració que ha retornat dos anys després.

 

Font: Buenos Aires és punt de partida d’un juny on tornen les festes de barris