Camarasa, Luís i Saumell presenten les seves obres premiades als Vila de Martorell

Categories General

Presentació de les tres principals obres guardonades del Premi Vila 2021, aquest dijous a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. S’hi han donat a conèixer Llet de glacera d’Alba Camarasa, Mecánica de Vicente Luis, i de La Foradada de Llum Saumell. Hi ha assistit el regidor de Cultura, Andreu González.

Llet de glacera d’Alba Camarasa va ser Premi Vila de Martorell 2021 en categoria oberta de poesia en català i ha estat publicat per Viena Edicions en forma de poemari de 80 pàgines. La seva autora, Alba Caramasa Baixauli (Guadassuar, València) és poetessa, diplomada en Educació Social i psicopedagoga. Té editats contes, tres llibres de poesia i col·labora amb el diari Tarragona digital.

“Parla de les coses que fan paralitzar-nos, amb la metàfora del fred i de la llet de glacera. Tot i que les coses es tornin complicades, sempre hi ha llum i caliu, i això és el que volia transmetre”, ha dit Camarasa.

Per a l’autora, guanyar el premi “em va fer molt feliç perquè feia molt de temps que no publicava ni feia res dins el món literari. Va ser una nova oportunitat per donar a conèixer els meus poemes a la gent. Un orgull molt gran”.

Alba Camarasa, autora ‘Llet de glacera’

El cordovès fincat a Màlaga, Vicente Luís, és escriptor i crític literari. Mecànica (Hiperión) va ser guardonada amb el Premi Vila en categoria oberta de poesia en castellà. “Un llibre de poemes amb una visió científica”, ha descrit. “La idea era fer poesia a partir de la ciència, ampliar el llenguatge i canviar el sistema de metàfora tradicional. Avui dia, la ciència és la nova veritat que, en principi, ningú discuteix. Un sistema molt potent d’explicació del món amb un arsenal de conceptes que la poesia també té dret a fer servir”.

L’autor creu que “és una sort alçar-se amb un premi tan prestigiós com aquest. He creuat tota la península per presentar el llibre a Martorell perquè em fa molta il·lusió i espero que sigui una fita en la meva trajectòria”.

Vicente Luís, autor ‘Mecánica’

La Foradada (Viena Edicions) de la periodista i escriptora martorellenca resident a Bilbao, Llum Saumell, va fer-se amb el Premi Vila de Martorell 2021 en categoria local. “És una novel·la d’intriga que explica la història d’una dona que ha de fugir i, hores després de la seva fugida, troben el cos de la seva parella”. Arran d’això, una assassina professional, una policia embarassada, una amiga de desapareguda i altres persones buscaran la Laura, però per raons diferents.

“Els Premis Vila sempre han format part de la meva vida. Els he viscut com a periodista a Ràdio Martorell, com a lectora, com a públic i com a participant”, ha expressat Saumell.

Llum Saumell, autora ‘La Foradada’

L’actriu Mar Ulldemolins ha estat la mestra de cerimònies i encarregada de fer les lectures de les tres obres, acompanyada de l’actuació del ballarí martorellenc Blai López i de Joan Jansana, que han interpretat peces de dansa contemporània.

Font: Camarasa, Luís i Saumell presenten les seves obres premiades als Vila de Martorell