Campanya de vacunació de la grip i quarta dosi de la COVID en marxa a la Biblioteca

Categories General

La vacunació simultània de la grip i la dosi de record ha començat aquesta setmana per a les persones d’entre 60 i 79 anys, les persones amb condicions de risc (entre ells els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris.

La campanya de vacunació contra la grip i la dosi de record de la COVID-19, que va començar el 26 de setembre a les residències i amb els majors de 80, segueix el seu curs per tal de protegir les persones que poden emmalaltir més greument.

La infermera d’adults del Centre d’Atenció Primària de Martorell, Rafi Bueno, detalla que a la nostra població “les vacunes s’administren a la Biblioteca Francesc Pujols amb cita prèvia, a través de l’aplicació La Meva Salut, el web citasalut.gencat.cat , a la centraleta 93 326 89 01 o al telèfon del Centre d’Atenció Primària (CAP) 93 775 51 03″.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya disposa aquest any d’un total de 1.604.800 dosis de vacunes contra la grip, 34.800 dosis més que a la campanya de vacunació de l’any passat. “Les vacunes són tetravalents, en el cas de la grip, i bivalents en el cas de la dosi de record de la COVID-19, adaptades per fer front a les variants BA.4 i BA.5, que són les que estan circulant majoritàriament en aquest moment”, punta la també infermera d’adults del CAP, Sílvia Ruiz.

Tot i això, han incidit en la importància de vacunar-se, ja que la protecció de les vacunes és molt bona per evitar hospitalitzacions i morts, ha passat temps des de la darrera dosi de record i es disposa de vacunes adaptades a les noves variants circulants.

Font: Campanya de vacunació de la grip i quarta dosi de la COVID en marxa a la Biblioteca