Can Serra celebra la 13a jornada de portes obertes per mostrar la bona feina feta

Categories General

El Centre Ocupacional de Can Serra celebra demà dimarts la 13a jornada de portes obertes. L’activitat s’iniciarà, a les 11.00h, amb la recepció dels visitants i la benvinguda de l’alcalde Xavier Fonollosa, i s’allargarà durant tot el matí. Es podrà veure una exposició d’arts plàstiques, es farà un taller de plantada de flors i es coneixerà La Botiga de Can Serra, que ofereix productes artesanals fets a mà. Els assistents també gaudiran d’un pica-pica i seran obsequiats amb una flor cultivada per les persones de Can Serra.

Can Serra és un servei diürn adreçat a atendre aquelles persones majors de 16 anys que, per les seves característiques, necessiten una atenció i recursos més específics que la prestada pels Serveis Bàsics. L’objectiu és facilitar la inclusió social i laboral de les persones que ho necessitin, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual.

El centre s’organitza en un horari d’atenció de 40 hores setmanals, matí i tarda, i en dos serveis (STO i SOI). El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

Per l’altra banda, el Centre de Can Serra també inclou el Servei Ocupacional d’Inserció, que té l’objectiu d’atendre a persones amb discapacitat que han acabat el període de formació escolar, tenen capacitat productiva adequada per integrar-se en un centre especial de treball, però, no es troben integrats laboralment en aquest tipus d’empresa; i, també, les persones amb discapacitat que estan pendents d’integrar-se en un STO.

Les persones de Can Serra fan diverses activitats, entre les quals es troben la jardineria a la Masia de Can Serra i a altres espais municipals; tallers d’horta i manteniment de Can Serra; classes de cuina; inclusió social, participació en esdeveniments culturals del poble; elaboració de centres de taula per a actes de l’Ajuntament; xerrades a càrrec de professionals externs; bricolatge; tècniques de conservació d’aliments; assemblees; arts plàstiques; jocs de taula; manualitats; esports; informàtica; el programa Can Serra Parla a Ràdio Martorell 91.2 FM, i excursions.

Font: Can Serra celebra la 13a jornada de portes obertes per mostrar la bona feina feta