Cap de setmana de cultura i tradició per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Categories General

Martorell commemora, un any més, la Diada Nacional de Catalunya . Ho farà amb una programació d’actes impulsada per l’Ajuntament i amb la participació de diverses entitats del municipi. Com en altres ocasions, el programa inclourà ofrena floral, pujada de la senyera a Les Torretes, esmorzar, ral·li motorístic i havaneres.

Dissabte, 10 de setembre, a les 21.00h, es farà l’Ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, a les 21.00h, amb les salves i cants d’honor, i la participació de la Coral Ars Nova. Aquesta és una activitat que serveix “per retre un homenatge als patriotes catalans morts per les llibertats del país de tota època”, comenta el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, qui afegeix que la data commemora “la resistència a ultrança dels ciutadans de Barcelona en el marc de la Guerra de Successió”.

Andreu González, regidor de Cultura

Diumenge, 11 de setembre, a les 8.00h, tindrà lloc a la plaça de la Vila la concentració per pujar la senyera a la muntanya de Les Torretes. Un acte que compleix 45 anys i que està organitzat per la Secció Sardanista de Martorell, amb la col·laboració de Gegants i Capgrossos de Martorell.

Per al regidor, es tracta “d’una gran notícia en clau local, ja que la Secció Sardanista estrena bandera després que l’anterior quedés malmesa pel pas del temps i algun atac” i recalca que és “una bandera que ens representa i acull a tots els catalans”.

Andreu González, regidor de Cultura

A les 10.00h, hi haurà l’esmorzar popular a la plaça de la Vila. Els tiquets es poden comprar a la Merceria Elisa, Cal Xic i Llibreria Miró. A les 11.00h, ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa.

A més, a les 8.00h, a la plaça de l’Església hi haurà el 29è Ral·li per a motos clàssiques i antigues de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM). A les 13.00h, faran una passejada des del Parc d’Europa a l’Enrajolada.

Andreu González, regidor de Cultura

La jornada acabarà a les 19.00h, amb el concert d’havaneres a càrrec de Son de Taverna i rom cremat, a la plaça de la Vila.

Restriccions de trànsit

El proper 10 de setembre es durà a terme l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La Policia Local informa que, de 20.00 a 22.00h, es tallarà al trànsit el carrer Sant Bartomeu, quedant afectats el Passeig Quarter i el tram del carrer del Riu entre Sant Bartomeu i plaça Germanes Maestre. Els carrers afectats restaran tallats fins que acabi l’esdeveniment. Els vehicles de transport públic hauran de modificar la seva ruta en funció de les vies disponibles.

Font: Cap de setmana de cultura i tradició per commemorar la Diada Nacional de Catalunya