Capgrossos i Gegants lluiran pels carrers de Martorell a la Festa Major

Categories General

Martorell celebra a l’agost la tradicional Festa Major, un dels moments més especials de l’any per compartir amb la família i els amics, amb activitats plenes d’alegria, música i color. Enguany, s’estendran del 14 al 16 d’agost i presentaran un programa pensat per arribar a tots els públics i a tots els gustos, i que comptarà, com sempre, amb propostes ben variades que van des de la cultura popular fins a la música més actual, passant per l’esport, el cinema, l’art, el comerç o la gastronomia, entre moltes altres.

Com és habitual, les colles de cultura popular tindran un paper primordial en aquesta Festa Major, sent les encarregades de donar el tret de sortida. Jordi Escoda, membre dels Gegants de Martorell, ha explicat que la seva participació s’inicia el dia 14 d’agost amb la cercavila del seguici festiu: “a les 18.00h es realitzarà la plantada als peus del Pont del Diable, on participarem els Capgrossos, els Diables, la Martukada i els Gegants. Als volts de les 18.30h, arrancarem en cercavila cap a la Plaça de la Vila, per rebre el Pregó, i un cop acabi, totes les colles oferirem els nostres balls de lluïment allà mateix. Després, seguirem fins a la Plaça de l’Església, on s’acaba la cercavila del seguici festiu”.

Jordi Escoda, membre dels Gegants de Martorell.

La nit del dilluns 14 d’agost, a més, també hi participaran les colles culturals del municipi, amb el ‘Cercanit’, que començarà a les 23.00h i, tal com ha especificat Escoda, “es tractarà d’un correbars festiu on els Gegants i els Capgrossos i tot el públic, podrà ballar al ritme de la ZeBrass marching band. Aquest any, introduirem algunes novetats, però farem el tradicional recorregut: des de la plaça de l’Església, passant per la Plaça de la Vila, el carrer Llosellas i acabant de nou a la plaça de l’Església, com cada any. Després, hi haurà una festa amb DJs”.

Jordi Escoda, membre dels Gegants de Martorell.

El dia central de la Festa Major, el dimarts 15 d’agost, els Gegants i Capgrossos ofrenaran a la Patrona, a les 12.00h, a l’Església de Santa Maria, i sortiran després en cercavila fins a la Caserna. Enguany, però, s’afegirà una particularitat: “anirem parant a cases d’alguns veïns que s’han ofert per donar-nos avituallament, i els hi farem alguns balls, per fer germanor i fer participar els veïns de la Vila. A més, aquest any, l’acompanyament de la cercavila el farà la banda del Gínjol, que interpreta música tradicional festiva, i així, clourà la participació dels Gegants a la Festa Major”, ha afirmat Escoda.

Jordi Escoda, membre dels Gegants de Martorell.

Amb tot, els Capgrossos de Martorell també hi tindran un paper important ambdós dies. Juntament amb els Gegants, “el dilluns 14 d’agost, sortirem de la Caserna cap a les 18.30, ens dirigirem a la Plaça de la Vila per fer el Pregó i després farem un parell de balls, i continuarem cap a la Plaça de l’Església. L’endemà al matí, el dia central de la Festa Major, participarem també a la missa, a les 12.00h, i farem un ball a dins de l’Església com cada any. Més tard, es duran a terme les ofrenes”, ha explicat Josep Segura, membre dels Capgrossos de Martorell.

Josep Segura, membre dels Capgrossos de Martorell.

Les activitats de Festa Major estan obertes a tot el públic, i les colles de cultura popular criden a la participació dels martorellencs. Així, es poden consultar tots els actes al Programa de Festa Major 2023 .

Font: Capgrossos i Gegants lluiran pels carrers de Martorell a la Festa Major