Càritas busca nous voluntaris per als seus programes d’atenció a persones vulnerables

Categories General

Càritas Parroquial de Martorell fa una crida a la recerca de persones que vulguin destinar una part del seu temps a atendre gent en situació de vulnerabilitat. La premisa bàsica és la de dur a terme una dedicació d’atenció setmanal, amb compromís de regularitat. L’entitat desplega actualment dos programes: un d’acollida i acompanyament, i un altre d’infància, adolescència i família.

L’entitat solidària reconeix que, des que va deixar de gestionar el Banc dels Aliments “hem quedat molt pocs voluntaris, tot i que tenim altres programes solidaris”, comenta la secretària de Càritas a Martorell, Assumpta Clopas.

Per això, l’entitat en busca més. El perfil requerit “és el d’algú que tingui ganes de tractar amb persones, ja siguin infants, adolescents, joves o adults. Caldria escoltar-les i atendre-les, o fins i tot col·laborar fent un reforç educatiu”, apunta. Tasca solidària que requereix d’una continuïtat: “Busquem algú amb una dedicació setmanal, no pas algú que vingui de manera ocasional a donar un cop de mà, que d’aquest perfil ja en tenim”.

Assumpta Clopas, secretària de Càritas Parroquial de Martorell

En el cas de persones interessades en el projecte, cal contactar amb el telèfon 606 89 45 31, on se’ls explicarà amb més detall. Clopas afegeix que, per començar, “es proporciona un curset gratuït bàsic d’iniciació al voluntariat que organitza Càritas, que és un requisit fonamental abans de ser voluntari”.

Assumpta Clopas, secretària de Càritas Parroquial de Martorell

Els nous voluntaris reforçaran els dos programes en els que Càritas treballa. D’una banda, el d’acollida i acompanyament, que escolta, orienta i acompanya les persones en els seus processos de millora personal. La finalitat és que se sentin part activa de la societat, mentre es dona suport a la cobertura de les seves necessitats bàsiques, amb ajudes econòmiques o en espècies. Per a aquesta finalitat, es disposa d’un treballador social.

L’altre programa porta per títol ‘Infància, Adolescència i Família’, que pretén donar resposta a una realitat de crisi en què els menors acaben patint-ne moltes vegades les conseqüències. Aquesta resposta es tradueix principalment en serveis de caire preventiu, que afavoreixen el desenvolupament harmònic i integral dels infants i adolescents atesos. Clopas explica que se’ls proporciona un reforç educatiu.

Assumpta Clopas, secretària de Càritas Parroquial de Martorell

A més, l’entitat forma part de la Taula d’Acció Social, que promou Serveis Socials de l’Ajuntament de Martorell i que inclou altres organitzacions i col·lectius com ara la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, l’Església Evangèlica o la Comunitat Musulmana.

Càritas Parroquial de Martorell és una associació de caire social que treballa a la nostra població des de fa més de cinquanta anys, actualment com a una de les 35 delegacions dins la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Vinculada a la parròquia de Santa Maria, és la representació a Martorell d’una organització nascuda l’any 1897 dins l’església catòlica, i que agrupa organitzacions que vetllen per l’assistència, el desenvolupament i el servei social a la població.

Font: Càritas busca nous voluntaris per als seus programes d’atenció a persones vulnerables