Cinexic presenta ‘Bon dia, món!’, un passeig per la natura

Categories General

El programa d’impuls a la difusió del cinema infantil en català Cinexic estrenarà el llargmetratge Bon dia, món! aquest diumenge, 10 d’abril, a les 12.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El film , recomanat a partir de cinc anys, és un passeig per la naturalesa, on éssers de diferents espècies hauran d’enfrontar-se a les adversitats del món que els rodeja.

En un entorn natural d’aigua i de boscos, deu animalons de diferents espècies neixen, creixen, s’observen i s’empaiten. A l’aigua, un lluç de riu molt menut vol ser gegant, una jove libèl·lula vol aprendre a lluitar i una salamandra té moltes ganes de sortir de l’aigua per descobrir un altre món. A la riba del riu, un castor desitja construir el món a la seva manera mentre que un bitó vol arribar fins a la lluna volant. A dalt dels arbres, un mussol aixeca el vol i es creua amb un ratpenat a qui li agrada molt la música.

Quan per fi clareja, uns cabussons emplomallats ballen, un blauet cerca el seu lloc sota el sol i una tortuga viu meravellada per aquest món tan agitat, manté la calma i desafia el pas del temps. Els nostres deu aventurers admiren la bellesa d’aquest món i se senten afortunats de ser-hi. I tots ells, davant de la natura que els envolta exclamen: Bon dia, món!

Els assistents aprendran l’aventura de créixer i de descobrir el món. Es tracta d’una pel·lícula realista feta amb fauna i flora de paper mitjançant la tècnica de l’stop-motion i amb un total de 90.000 fotografies.

Aquesta projecció s’engloba dins el circuit mensual Cinexic amb l’objectiu d’augmentar el públic i el mercat del cinema familiar en català. Aquest projecte s’engloba dins del pla d’accions d’Òmniun Cultural a favor de la llengua i del seu ús social, i a Martorell compta amb el suport de l’associació Cinema del Diable.

Maria Esteban, membre d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat, explica que Cinexic vol “potenciar el camp de la llengua, sobretot en l’àmbit audiovisual”. Així, “els nens d’entre 3 i 12 anys poden gaudir de cinema en català un cop al mes durant tot l’any, als pobles i ciutats d’arreu de Catalunya. A més, aquest projecte fomenta que els infants entenguin que l’audiovisual es produeix també en català”.

Maria Esteban, membre Òmnium Cultural Pla de Montserrat

Si esteu interessats a descobrir les aventures que engloba la natura i, a més, fer-ho en català, el film Bon dia, món , és per tots vosaltres. Reserveu la vostra butaca a entrades.martorell.cat .

Font: Cinexic presenta ‘Bon dia, món!’, un passeig per la natura