Clara Isart i Genís Pagès, alumnes de violoncel de l’Escola de Música, aconsegueixen plaça al Conservatori

Categories General

Clara Isart i Genís Pagès, alumnes de violoncel de l’Escola Municipal de Música de Martorell, seguiran els seus estudis musicals el curs vinent al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori de Terrassa, respectivament. Tot i les dificultats d’aquest curs a causa de la crisi sanitària, gràcies al seu esforç i a la implicació dels mestres, els joves han superat les proves d’accés i han aconseguit una de les poques places disponibles per forjar-se una carrera professional.

L’alumna Clara Isart té 21 anys i en porta 15 estudiant a l’Escola Municipal de Música i el proper curs accedirà a 3r de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Aprofitarà per créixer musicalment i relacionar-se amb altres alumnes, ja que a l’Escola de Martorell feia classes sola o amb pocs companys. Durant la seva formació a Martorell, sempre s’ha decantat pel violoncel, tot i que durant un temps va voler provar amb el piano.

“La idea d’entrar al Conservatori sempre havia estat allà. Aquests dos últims anys, els meus professors van posar molts ànims perquè seguís. Sempre han tingut molta confiança en mi i això ha estat un punt fort per continuar. Per altra banda, la meva parella i una amiga propera són músics, m’han amarat molt del món musical i m’he sentit empesa per ells en el millor sentit. N’estic molt agraïda”, afirma.

Clara Isart, alumna Escola Municipal de Música

Genís Pagès té 16 anys i va començar a tocar el violoncel a 2n de primària. Mai ha canviat d’instrument, tot i que espera aprendre’n d’altres en un futur per tal d’eixamplar la seva base musical. El jove ja ha fet algunes classes al Conservatori de Terrassa aquest any com a curs de transició, així que per a ell el canvi no serà tan gran. Hi estudiarà grau mitjà amb l’objectiu d’anar a Barcelona a cursar el grau superior de música.

“Si tenia algun dubte de si seguir o no amb la meva formació musical, ha estat resolt aquest últim any amb les classes al Conservatori. He après un munt de coses i la música m’ha ajudat a voler saber més sobre aquest art, sobre la interpretació, l’harmonia, la teoria i la història”, diu Pagès, qui ha agraït el suport dels seus familiars, professors i companys.

Genís Pagès, alumne Escola Municipal de Música

La directora de l’Escola Municipal de Música, Carme Valero, reconeix que “és poc usual que els alumnes vulguin continuar els estudis de manera professional, però encara ho és més que hagin pogut superar les proves, que són difícils. No es tracta només d’aprovar un examen, sinó de ser dels millors, perquè hi ha poques places. N’estem molt contents i orgullosos. Valorem el seu esforç i dedicació, més encara en aquests moments complicats”. Valero també remarca el bon seguiment que han fet els professors Enric de Castro, Llorenç Castelló i Julià Borràs.

Carme Valero, directora Escola Municipal de Música

El professor Julià Borràs felicita els alumnes pel bon resultat obtingut a les proves d’accés, fruit de “la constància i el treball que han realitzat tots aquests anys i, especialment, aquest darrer curs estrany”. Tots dos van començar amb ell a tocar les primeres notes de violoncel i els ha acompanyat en l’etapa d’ensenyament bàsic i una part del mitjà. “Un temps en què han assentat bases solides, tècniques, musicals i metodològiques per desenvolupar-se amb l’instrument i amb la música en general”.

Julià Borràs, professor Escola Municipal de Música

Borràs assegura que els seus alumnes queden ara en molt bones mans sota la batuta de mestres de prestigi. La Clara Isart estudiarà amb la professora Eulàlia Nosàs a Barcelona i Genís Pagès amb Lluís Heras a Terrassa.

Font: Clara Isart i Genís Pagès, alumnes de violoncel de l’Escola de Música, aconsegueixen plaça al Conservatori