Comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals

Categories General

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha establert la prohibició de fer foc en terrenys forestals i els seus voltants des d’aquest diumenge, 15 de març, i fins al 15 d’octubre. L’objectiu d’aquesta mesura és prevenir els incendis als boscos. Així, la norma prohibeix encendre focs (sigui quina sigui la seva finalitat) tant als terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, com a la franja de 500 metres que els envolta.

Les autoritats recorden a la ciutadania que no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. D’altra banda, en el cas de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llançar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Més de 7.000 hectàrees cremad es a Catalunya el 2019

Cal recordar que, al llarg de l’any passat, hi va haver 545 incendis forestals a Catalunya que van cremar 7.095,57 hectàrees (5.077,68 hectàrees forestals i 2.017,89 hectàrees no forestals). A més, en el que va de 2020, hi ha hagut 35 incendis forestals que han cremat unes 15 hectàrees, segons dades provisionals de la Generalitat.

Font: Comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals