Comencen a fer-se tests per detectar coronavirus als usuaris de les residències de gent gran

Categories General

Aquest dimecres s’han començat a efectuar els tests per detectar el coronavirus en usuaris de les residències de Martorell. Al llarg d’aquesta setmana, es realitzaran aquestes proves diagnòstiques al conjunt de centres de gent gran de la nostra població per tal d’identificar amb plena certesa els casos positius i evitar millor els possibles contagis.

Als usuaris de les residències se’ls estan fent els anomenats tests PCR (sigles en anglès de Reacció en Cadena de la Polimerasa), la prova diagnòstica més fiable que existeix per a la detecció del virus. Per l’alcalde Xavier Fonollosa, “aquesta era una de les prioritats que teníem tan a Martorell com a la resta de pobles i ciutats del país, ja que les persones grans són el col·lectiu més vulnerable i que més hem de protegir. Després de moltes trucades i converses amb el responsables del Departament de Salut de la nostra zona sanitària, avui s’han començat a fer les proves”. “La informació que obtindrem és vital per contenir els contagis i protegir les persones”.

Fonollosa ha agraït al personal sanitari d’Atenció Primària de Martorell “la seva dedicació, a l’assistència a totes les persones i, especialment, a la gent gran i a les residències. El seu compromís ha estat decisiu perquè a Martorell puguem fer aquestes proves”.

317 persones afectades per coronavirus

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 124 infectats per coronavirus, dels quals 86 són personal sanitari i 38 són pacients ingressats amb positiu (25 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 36 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A aquests 124 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 108 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 43 positius a l’Hotel Salut i 42 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 317 persones infectades de coronavirus de les quals 109 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar tres morts més a Martorell. Cap a l’Hospital Sant Joan de Déu, una de les residències de gent gran i dues de l’Hospital Sagrat Cor. En total tres defuncions, una de Martorell i dues de fora de Martorell.

També s’han donat d’alta sis persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hotel Salut que han superat el virus.

Font: Comencen a fer-se tests per detectar coronavirus als usuaris de les residències de gent gran