Concert de clàssics diumenge a Santa Maria amb Leipzig Ensemble

Categories General

La formació musical Leipzig Ensemble, integrada per la soprano martorellenca Carme Miró, i les esparreguerines Montserrat Sitjà (violoncel) i Mercè Sanchís (orgue), actuarà aquest diumenge, a les 13.00h, a l’Església de Santa Maria. Un concert de clàssics, organitzat per les parròquies de Martorell, amb taquilla inversa.

El trio va néixer l’any 2014 inspirat per la música litúrgica que conserva el seu espai original en les celebracions de les esglésies protestants i catòliques al centre d’Europa. Leipzig, ciutat on Bach va desenvolupar la seva tasca musical litúrgica a l’església Thomas Kirche, dona nom a la formació, que té com a finalitat apropar i fer gaudir el tresor musical a les esglésies, i instaurar aquesta tradició a casa nostra, explica la soprano Carme Miró.

Carme Miró, soprano

El repertori, segons avança Miró, “començarà amb obres del Barroc de Bach, Händel i Pergolesi. Continuarà amb peces del martorellenc Joan Cererols, pare de la música montserratina, i amb part d’una sonata per violoncel i orgue. Oferirem també dues cançons dedicades a la Mare de Déu: Ave Maria de Charles Gounod i Cançó de Maria de Lamote de Grignon, i acabarem amb unes nadales conegudes internacionalment”.

Carme Miró, soprano

El trio actuarà per setena vegada a Santa Maria. “Comença a ser tota una tradició a casa nostra. Alguns anys hem actuat també a la parròquia de Crist Salvador, però per calendaris i per la pandèmia, ara fa dos anys que no podem fer-lo a la parròquia de Buenos Aires. Ens sap molt de greu, però posem tots els esforços per seguir-lo fent, al menys, a Santa Maria i que pugueu gaudir d’obres del repertori clàssic nadalenc a Martorell”, diu la soprano.

Carme Miró, soprano

L’actuació s’oferirà amb sistema de taquilla inversa, és a dir, els assistents decidiran, un cop acabat el concert, pagar el què considerin oportú, establint lliurement el preu de l’entrada.

Font: Concert de clàssics diumenge a Santa Maria amb Leipzig Ensemble