Concert del ‘Katalonski’ Halldór Mar aquest dissabte a benefici de Mans Mercedàries

Categories General

Concert solidari del cantauror i presentador del programa Katalonski de TV3, Halldór Mar, aquest dissabte, a les 18.30h, a la pista-jardí d’El Progrés. Serà a benefici de l’ONG Mans Mercedàries i l’entrada es pot adquirir a través del portal entrades.martorell.cat .

Halldór Mar és el nom artístic de Halldór Már Stefánsson, nascut a Reykjavík (Islàndia). Un músic que l’any 1986 es va traslladar a Barcelona per perfeccionar els seus estudis de guitarra a l’Escola Luthier d’Arts Musicals i s’hi va quedar per amor. L’any 2009 s’edita el seu primer àlbum en solitari, Simple , i forma part del grup Wiggum, que ha publicat dos discos: Sintón Nisón estima a Nifú Nifá (2010) i La Guerra Mundial (2013).

El 2014 publica el disc Winds , on versiona a l’anglès un total de 10 cançons del moviment de la Nova Cançó catalana. El 2018 va presentar el programa Katalonski a Televisió de Catalunya, i aquell mateix any va guanyar el Premi Pompeu Fabra en la categoria d’incorporació a la comunitat lingüística catalana.

Els diners que es recaptin amb el seu concert es destinaran a la segona fase de construcció de l’Escola Lutgarda del barri d’Ongata Rongai a Kenya, que està duent a terme l’ONG Mans Mercedàries. Tot i que la crisi del coronavirus va obligar a suspendre moltes de les activitats benèfiques programades, així com el Camp de Treball d’aquest estiu, les obres del centre escolar han pogut avançar gràcies als ajuts rebuts de socis, col·laboradors de l’ONG i dels ajuntaments de Martorell i Sant Feliu de Llobregat, explica Montse Torras, membre de Mans Mercedàries.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

El projecte de construcció de l’Escola Lutgarda va iniciar-se el 2015 amb la planta baixa per albergar les aules d’Educació Infantil, des del gener de 2017. L’edifici en forma de lletra U contenia tres aules, menjador, cuina, bany, oficines, porxo, pati central i tanca de protecció. Per tal d’allotjar l’Educació Primària, es va decidir ampliar l’edifici amb la construcció de dues plantes més.

Mans Mercedàries comptarà amb el suport de la Regidoria de Cultura per organitzar el concert benèfic de forma segura, seguint totes les mesures d’higiene i distància social establertes per les autoritats sanitàries, apunta Torras.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

L’entitat aprofitarà l’acte per agrair el suport rebut i presentar les activitats del curs 2020-21. De setembre a juny, duran a terme exposicions, fires, trobades i concerts per recollir fons per al projecte de Kenya. El proper estiu, esperen poder reprendre el Camp de Treball al país africà.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

D’altra banda, l’ONG engega el projecte ‘Hàbits Saludables’ amb les nenes del ‘Lar Tiberíades’ i del Centre Infantil ‘Lutgarda’ de Katembe, que portarà als voluntaris a realitzar el 27è Camp de Treball a Moçambic a l’estiu. El projecte consisteix en activitats, tallers i jocs per fomentar la salut i la higiene entre les nenes.

En un comunicat, l’ONG ha volgut agrair a tots els socis, padrins i col·laboradors que fan possible que la construcció de l’escola continuï endavant tot i la complicada situació que es viu arreu del món amb l’epidèmia.

Font: Concert del ‘Katalonski’ Halldór Mar aquest dissabte a benefici de Mans Mercedàries