Conchi Rubio i Paco Arasa donen vida a una mostra de peces ceràmiques amb el cor com a protagonista

Categories General

Cor compartit és el nom d’una exposició de figures que representen cors humans i que han elaborat els membres de l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell Conchi Rubio i Paco Arasa. Una vintena d’obres que s’inspira en la part més orgànica d’un cor i s’exposen a l’establiment Flös Estudi Floral (c/ Santiago Russiñol, 2).

Els dos artistes han treballat conjuntament en un projecte que s’origina a principis de l’any passat. Rubio explica que “va néixer com a suggeriment de l’Eva, la propietària de la floristeria, qui ens va plantejar si per Sant Valentí podíem fer alguna creació amb cors, però que no fossin els típics, sinó orgànics”.

Conchi Rubio, membre Artistes Plàstics

El primer confinament va postposar la tasca, i quan els dos artistes s’hi van posar, van donar forma a una vintena de peces partint d’un mateix motlle, però amb acabats molt variats. Era el primer cop que coincidien junts, però per a Rubio “no va ser gens difícil l’entesa i el donar forma a un treball totalment compartit. Hem encaixat bé”.

De fet, la ceramista explica que, d’entrada, “li vaig plantejar al Paco i li va semblar una idea molt sanadora. Ell havia patit un atac de cor feia poc temps que li havia canviat la vida, i s’ho va agafar com a teràpia”. Cadascú va assumir la part que dominava més: “el Paco coneix millor les tècniques de l’escultura i jo m’he encarregat de la part d’esmaltar, pintar i aportar els detalls, ja que sóc ceramista”, i afegeix que “aquesta unió ha fet potent la col·lecció”.

Conchi Rubio, membre Artistes Plàstics

La col·lecció s’ha elaborat durant els darrers quatre mesos i hi ha intervingut amb una peça Bernat Alemany Rubio, estudiant de Belles Arts i fill de la Conchi. La ceramista qualifica el resultat final com a “molt satisfactori”. Anima tothom a visitar la mostra, de la qual s’està elaborant un catàleg, i a comprar alguna peça. La intenció inicial és que totes s’exposin a la botiga fins al 14 de febrer, Dia dels enamorats.

Conchi Rubio, membre Artistes Plàstics

Rubio no descarta fer alguna exposició a Ca l’Oller amb les peces que no hagin venut i amb altres de noves que puguin sorgir de la creativitat dels dos artistes.

Font: Conchi Rubio i Paco Arasa donen vida a una mostra de peces ceràmiques amb el cor com a protagonista