Coral: “La Festa Major és un moment molt important per a una ciutat. Noto que a Martorell la viviu molt”

Categories General

El periodista de TV3 Xavi Coral ha elogiat la Festa Major de Martorell en el pregó que ha fet, aquesta tarda, des del balcó de l’Ajuntament. El presentador del TN Migdia ha apel·lat al sentiment de pertinença i ha enumerat uns quants lligams que manté amb la nostra població. Més de mig miler de persones s’han aplegat a la plaça per escoltar-lo. Per fer més festa, s’han tapat el rostre amb la careta del Diable, repartida per a l’ocasió.

“La Festa Major és un moment molt important per a una ciutat. Aquí a Martorell ja es veu que la viviu molt intensament. Només cal veure el goig que fa la plaça i la força de les vostres colles de cultura popular, que cal defensar!”. Així ha engegat el pregoner, qui ha exclamat que “avui sí que us puc veure les cares! Els presentadors de televisió sabem que la gent ens mira, però no veiem mai a ningú”.

Xavi Coral és de Terrassa, i en el seu parlament ha destacat una sèrie d’elements que el connecten amb Martorell. Com ara, el fet que “visc al costat de la carretera de Martorell”, que “cada dia a les dues hi ha una maquilladora del vostre poble, l’Eva, que fa obres d’art amb la meva cara per tal de sortir al TN”, o que “he descobert que el vostre alcalde i jo som nascuts el mateix dia, el 17 de gener, dia de Sant Antoni!”, entre d’altres.

A la plaça, la Regidoria de Cultura i representants de les colles de cultura popular han repartit màscares amb la il·lustració del Diable -que és el cartell de la festa d’enguany- i calcomanies amb el perfil del pont. L’alcalde Fonollosa s’hi ha referit: “Sempre intentem difondre el sentiment de pertinença”. També ha apuntat que “crec que ens ha quedat una programació festiva molt complerta. Espero que la gaudiu al màxim!”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Sergi Corral, també s’hi ha referit: “Les mascaretes i la calcomania han sigut idees súper assequibles per generar aquesta identitat”. Ha animat tothom a “passar-ho bé. És estiu, fa bon temps i hi ha ganes de divertir-se i gaudir”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament

L’acte ha finalitzat amb la ballada de les colles de cultura popular, presentades una per una de la mà de Domènec Hernández.

Un dia per a la cultura popular i la festa

El primer dia festiu ha començat amb la plantada dels Gegants, els Capgrossos i els Diables, acompanyats de la Martukada, al passeig del Quarter i la Cercavila fins la plaça de l’Església. Ja de fosc, aquest espai ha acollit el Cinema a la Fresca, amb la projecció de Tadeo Jones 3. La taula Maragda , que han seguit prop de 250 persones.

Molt a prop, l’històric Progrés s’ha vestit de gala amb el sopar, concert i ball de Festa Major. El sopar, a la Sala dels Miralls, ha aplegat prop d’un centenar de comensals, i la sessió de concert i ball n’ha reunit a la pista prop de 500, que han xalat amb les notes musicals de la prestigiosa Orquestra Internacional Maravella.

Mentrestant, els Gegants, els Capgrossos i la ZeBRASS Marching Band han continuat la festa per La Vila amb el Cercanit, seguit per centenars de persones. La ruta ha finalitzat a la plaça de l’Església, seu de la Festa Petarda amb Vayatella Versace, la drag queen Kika Lorace i els ritmes i cançons més ‘petardos’ a càrrec dels Banana Làser DJ.

Font: Coral: “La Festa Major és un moment molt important per a una ciutat. Noto que a Martorell la viviu molt”