Creu Roja commemora el seu Dia Mundial sota el lema ‘Ho fem amb el cor’

Categories General

Avui és 8 de maig, data del calendari en què es commemora el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. La jornada celebra l’esperit humanitari de l’associació i reconeix les persones que marquen la diferència a les seves comunitats. Enguany, el lema és ‘Ho fem des del cor’, i se centra en les persones de les comunitats “que tenim al costat”.

És a dir, en el perfil del voluntari, el primer en fer un pas endavant i donar suport a les persones necessitades que l’envolten. Pot ser algú de la nostra feina; un venedor de barri o una voluntària de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja; algú del gimnàs, de la botiga o del mercat on anem; o algú que viu a prop i que sempre ha estat al nostre costat.

Una de cada 200 persones que ens envolten és voluntària de la Creu Roja. Això fa que l’organització estigui molt present arreu del planeta: “Som uns 20 milions de voluntaris al món i, a Catalunya, en tenim uns 20.000″. La gent ajuda, participa i ho fa amb el cor”, comenta el president d’honor de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez.

Santiago Sánchez, president honor Creu Roja Baix Nord

Els voluntaris de la Creu Roja treballen de manera desinteressada per fer petits gestos que ens ajudin a ser millors persones i a pensar en els altres, a donar veu a qui no en té, i a crear oportunitats que són l’esperança i el futur en igualtat. I tot això sense condicions, sense distincions, de manera desinteressada i carregats d’humanitat “que forma part de l’ADN de l’entitat i dels seus voluntaris”, apunta Sánchez.

Santiago Sánchez, president honor Creu Roja Baix Nord

Sánchez recorda que, a nivell Mundial, la Creu Roja desplega projectes solidaris destacats al voltant de les guerres que hi ha al món, l’assistència a ferits i a refugiats, l’abastiment de la població al voltant de les necessitats humanitàries (aliments, llum) en cada moment.

També atén la població davant situacions de desastres naturals i catàstrofes “per abastir de les primeres necessitats i buscar un allotjament digne a les persones que han perdut la seva casa”. I també fan una atenció molt destacada “als infants i a la gent gran”.

Santiago Sánchez, president honor Creu Roja Baix Nord

El Dia Mundial se celebra el 8 de maig perquè és la data en la que va néixer l’any 1828 Henry Dunant, un empresari suís que va fundar l’entitat solidària l’any 1859. “Dunant era un comerciant que va coincidir amb un període de guerra a Àustria, i va mobilitzar la població per ajudar els damnificats de la guerra i intentar pal·liar el patiment d’aquelles persones”.

Santiago Sánchez, president honor Creu Roja Baix Nord

En conseqüència, avui multitud d’edificis oficials s’il·luminen de vermell en honor al voluntariat. A Martorell, és el cas del pont d’Anoia.

Font: Creu Roja commemora el seu Dia Mundial sota el lema ‘Ho fem amb el cor’