Creu Roja recull joguines noves, no bèl·liques ni sexistes, per als infants més vulnerables

Categories General

La Creu Roja organitza una nova campanya de recollida de joguines per als infants en situació de vulnerabilitat del Baix Llobregat Nord. Aquest recapte té l’objectiu de garantir que cap infant es quedi sense joguina durant les festes de Nadal. Podem donar joguines noves, antibèl·liques i que no promoguin els estereotips sexistes fins a la setmana de Reis (entre l’1 i el 5 de gener). En total, l’organització pretén arribar a uns 150 nens i nenes.

Griselda Sanahuja, tècnica referent de Creu Roja al Baix Llobregat Nord, recomana la donació de joguines cooperatives o jocs de taula, on puguin participar múltiples jugadors. En especial, defensa la donació de joguines noves perquè “tots els nens tenen dret a estrenar joguina. Si recordem la il·lusió que ens feia a nosaltres que ens la regalessin, també ens feia il·lusió estrenar-la. Per una altra banda, cal garantir al 100% que l’infant pugui jugar amb la joguina”. Tampoc es poden donar joguines bèl·liques, com soldats o armes, ni productes sexistes.

Griselda Sahanuja, referent tècnica Creu Roja Baix Nord

Creu Roja repeteix el donatiu per als fills de persones recloses al Centre Penitenciari Can Brians 1 i 2. L’activitat permet que els infants dels interns puguin celebrar el dia de Reis amb els seus pares i mares. “Dins del que significa viure a la presó, els oferim un espai per poder estar amb el seu fill i que ells tinguin els regals. Al cap i a la fi, podem ajudar o acompanyar a què gaudeixin d’un dia familiar.”

Griselda Sanahuja, referent tècnica Creu Roja Baix Nord

Sanahuja recorda que “jugar és un dret fonamental per al desenvolupament dels infants i per al creixement saludable”. Expressa la capacitat d’integració de les joguines, sobretot entre les famílies de diferents religions. “Hi ha molts infants que tenen pares que no han nascut aquí, però ells sí que van a l’escola i quan es reincorporen tots parlen dels seus regals de Reis. Tothom té dret a compartir aquest moment amb els seus companys.”

Griselda Sanahuja, referent tècnica Creu Roja Baix Nord

Els voluntaris poden portar les seves joguines a la seu de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord (carrer de Sant Llorenç d’Hortons, 5). Si no fos possible, es podria pactar una recollida a domicili. A més, Creu Roja encoratja la col·laboració i participació dels interessats en els seus projectes solidaris.

The post Creu Roja recull joguines noves, no bèl·liques ni sexistes, per als infants més vulnerables appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Creu Roja recull joguines noves, no bèl·liques ni sexistes, per als infants més vulnerables