Crida a persones voluntàries per impulsar ‘Mentora’, nou programa perquè el jovent continuï estudiant

Categories General

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell se suma al programa ‘Mentora ‘ de la Fundació Bofill , que acompanya alumnes per promoure que continuïn estudiant. Per impulsar aquesta iniciativa, es fa una crida a persones voluntàries perquè donin suport a un o una dels alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts del municipi en el moment de decidir sobre el seu futur.

A Catalunya, 1 de cada 6 joves deixa els estudis abans de graduar-se en Batxillerat o FP de grau mitjà. L’abandonament escolar prematur afecta quasi un 17% de l’alumnat català, i té una relació directa amb menys oportunitats formatives, laborals i de desenvolupament personal i econòmic. El moment clau per les decisions d’abandonar o continuar els estudis es troba entre el final de l’ESO i l’inici dels estudis postobligatoris, per això és en aquesta franja on volem proposar un suport més per als adolescents que més ho necessitin.

Per això, busquen persones voluntàries per fer de mentores amb adolescents d’entre 14 i 18 anys de la localitat durant el curs 2023-2024. Iris López, tècnica auxiliar de Joventut de l’Ajuntament de Martorell i encarregada de coordinar el projecte al nostre municipi, explica que calen persones disposades a fer trobades setmanals d’una hora i mitja durant almenys 6 mesos amb nois i noies per acompanyar-los en el procés d’informació, reflexió i presa de decisions per continuar estudiant més enllà de la secundària obligatòria.

Iris López, tècnica Regidoria Ensenyament

Les persones mentores seran formades, se’ls assignarà un alumne i seran acompanyades per l’equip professional durant la seva missió. Les sessions de mentoria es basaran en trobades informals en les que conversar, fer activitats, sortides i visites que permetin a l’adolescent reflexionar, motivar-se i prendre decisions informades per continuar estudiant. Les persones interessades en ser mentores poden inscriure’s a mentora.cat .

The post Crida a persones voluntàries per impulsar ‘Mentora’, nou programa perquè el jovent continuï estudiant appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Crida a persones voluntàries per impulsar ‘Mentora’, nou programa perquè el jovent continuï estudiant