Curs d’autoprotecció, primers auxilis i DEA per a les entitats locals

Categories General

L’Àrea de Promoció de la Salut de Ajuntament de Martorell organitza un taller d’autoprotecció, primers auxilis i desfibril·lador extern automàtic (DEA), adreçat a membres de les entitats locals. És gratuït, té 4 hores de durada i se celebrarà al Centre Cultural els dies 10, 11 i 12 de novembre d’enguany. La data límit d’inscripció és el 28 d’octubre.

El curs està subvencionat per la Diputació de Barcelona i té com a objectius que els assistents sàpiguen com actuar davant d’una víctima i aplicar els primers auxilis fins l’arribada del personal mèdic; aprendre a identificar una aturada càrdio-respiratoria (ACR); posar en marxa el Sistema Integral d’Emergències, saber què és i per a què serveix un DEA i posar-lo en funcionament tot seguint les instruccions.

“És una formació que ens anirà molt bé, tant per a nosaltres mateixos, per tenir en compte tots els criteris de l’autoprotecció, com a l’hora d’aplicar els diferents auxilis i seguir les pautes PAS, que són les de protegir, alertar i socórrer”, expolica el coordinador de l’Àrea de Promoció de la Salut de l’Ajuntament, Manolo Cortés.

Manolo Cortés, coordinador Àrea de Promoció de la Salut

Cortés recalca que un dels aspectes més interessants del taller “és saber com funcionen els DEA’s, ja que són aparells que han salvat moltes vides”. Per això, afegeix, “Martorell és des de fa anys ciutat cardioprotegida, i baixant-nos l’app Cardiocity112, on es poden localitzar tots els DEAs més propers que tenim.

Entrant en aquesta aplicació i consultant a Martorell, Cortés glossa que “trobareu els 12 aparells que tenim a disposició del públic, a banda dels que tenen la Policia Local i Protecció Civil. A casa nostra tothom es troba a menys de 10 minuts d’un aparell d’aquestes característiques”.

Manolo Cortés, coordinador Àrea de Promoció de la Salut

Hi haurà quatre opcions per als qui vulguin inscriure’s. Podran fer-ho al grup A (el dijous 10 de novembre de 16.00 a 20.00h), al grup B (divendres 11 de novembre de 10.00 a 14.00h), grup C (divendres 11 de novembre de 16.00 a 20.00h) o bé al grup D (dissabte 12 de novembre, de 10.00 a 14.00h). Cada grup constarà d’un mínim de 7 membres i un màxim de 15.

El coordinador destaca que “és un curs de quatre hores en el que us ho passareu molt bé i aprendreu moltes coses. I en el cas que ja tingueu certa experiència en formació, us servirà de reciclatge per recordar tècniques i actualitzar-les”.

Manolo Cortés, coordinador Àrea de Promoció de la Salut

Les inscripcions ja són obertes des d’ara i fins el 28 d’Octubre i cal fer-les al correu electrònic joventut@martorell.cat, indicant el grup al que es vol inscriure, el nom, el DNI, el telèfon, el correu electrònic i l’entitat a la que es pertany.

Font: Curs d’autoprotecció, primers auxilis i DEA per a les entitats locals