Daniel Gasulla musicarà la capitalitat de Balaguer com a ciutat de la sardana 2022

Categories General

La sardana Carrer d’Avall , del compositor martorellenc Daniel Gasulla, ha estat la guanyadora del Concurs de Composició de Sardanes de Balaguer 2022. En la cerimònia que va tenir lloc ahir, durant el concert de Reis que celebra la ciutat lleidatana, Gasulla va presentar la sardana acompanyat per la Bellpuig Cobla i van enregistrar-la junts. El martorellenc tornarà a ser l’autor de la peça que musiqui la Capital de la Sardana 29 anys després de fer-ho a Martorell, que ja va ser ciutat pubilla.

Carrer d’Avall , que ara passarà a dir-se Balaguer Capital de la Sardana , va competir contra Glòria del castell Formós i Sardanes al Mercadal , les altres dues candidates al títol. El jurat va escollir la peça del martorellenc com la guanyadora, mentre que la de David Quintana, Glòria del castell Formós , va guanyar-se el favor del públic i va endur-se el premi dels espectadors que van votar durant el concert.

El martorellenc ha explicat que guanyar aquest premi és el reconeixement més prestigiós al qual pot aspirar com a compositor i admet que és una feina que ve d’anys enrere: “estic molt orgullós de la feina feta durant tants anys escrivint, la capitalitat és el màxim a què aspira una ciutat”.

Dani Gasulla, compositor martorellenc

Una sardana inspirada en un lligam especial

Balaguer és una ciutat que, per a Gasulla, té un factor molt proper, i és que la seva família política hi viu i coneix de primera mà el carrer que dona nom a la sardana que ha compost. En el procés de creació, “intento reflectir els passeigs que he fet pel carrer d’Avall i hi dono un caire modern, a la sardana”, ha exposat.

Dani Gasulla, compositor martorellenc

Prop de tres dècades més tard, Gasulla ha tornat a crear la sardana més important de l’any i reconeix que enguany no h ha viscut igual: “és molt diferent, tot plegat, ara he tingut la sorpresa per conèixer el resultat”. Malgrat no residir-hi, defensa Martorell com el seu poble, “jo soc martorellenc i això no m’ho traurà ningú”.

Dani Gasulla, compositor martorellenc

Gasulla s’encarrega de dirigir la Cobla Tres Vents, de la Catalunya Nord, des de fa vuit anys, i amb ella ja prepara arranjaments per al concert que posarà punt i final a la capitalitat de Balaguer l’abril de 2023. A banda, segueix en el món de la sardana fen substitucions i dedicant-se des d’un segon pal, però molt actiu.

Font: Daniel Gasulla musicarà la capitalitat de Balaguer com a ciutat de la sardana 2022