Daniel Gasulla treu al mercat el quart volum de ‘Connectats’ amb el grup GASP

Categories General

El martorellenc Daniel Gasulla ha tret al mercat el quart volum de Connectats amb la formació GASP. El disc el va enregistrar a Sabadell al gener de 2020, acompanyat dels també compositors Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí, i amb la música de la Cobla Bohèmia. La presentació es va fer el 14 de desembre al Casino L’Aliança del Poblenou (Barcelona) i ara ja és a la venda. El darrer treball Connectats el van editar fa tres anys.

Connectats vol.4 compta de 16 sardanes, amb una tirada de dos curts i dos llargs cadascuna, i una sardana homònima feta de manera conjunta pels quatre compositors. Daniel Gasulla assegura que “és tota una novetat en el món sardanístic i ha quedat molt bonica. Al Jordi Paulí li va tocar fer els curts, al Lluís Alcalà l’inici dels llargs, al Carles Santiago el salt fort i a mi l’exposició de tenora i el so petit”.

Daniel Gasulla, compositor

El treball “són sardanes amb estils molt diferents, algunes més carregades musicalment i harmònica. Hi trobareu, per exemple, De Peralada a Barcelona , amb la qual vaig guanyar el 35è Premi Composició Sardanista Ceret-Banyoles, dedicat a Manel Saderra i Puigferrer, l’any 2019, o 25 Anys Màgics de Lluís Alcalà, guanyadora del premi La Sardana de l’Any 2020″, a més de les composicions dels coneguts Santiago i Paulí. “Sardanes per a tots els gustos, per a qui vol peces balladores o més per a escoltar”, apunta el martorellenc. A Martorell el cd es pot adquirir contactat amb el telèfon 660 65 72 28.

Daniel Gasulla, compositor

Gasulla assegura que treballar durant la pandèmia “ha estat realment complicat, tot i que afortunadament vam poder enregistrar el disc abans del confinament i preparar-ne la seva gestió de forma virtual”. El martorellenc anuncia que vol fer “un pas al costat en el món de la composició per a ballades, audicions i aplecs”, tot i que continuarà dirigint la Cobla Tres Vents de Perpinyà, com des de fa sis anys, i acceptant encàrrecs per a arranjaments.

Daniel Gasulla, compositor

Gasulla ha escrit més d’un centenar de sardanes i ha conreat amb força èxit el camp de la sardana revessa, amb composicions basades en melodies extretes, en alguns casos, de pel·lícules i sèries de televisió com Mary Poppins , West Side Story i Nissaga de Poder o d’altres músiques populars (Si tu vas al cel i Murallas de Tarragona ). També és autor d’arranjaments de ball per a cobla, i ha escrit una marxa de processó per a Setmana Santa (Passió al Barri de Fàtima ).

Font: Daniel Gasulla treu al mercat el quart volum de ‘Connectats’ amb el grup GASP