Detectat el primer cas positiu de coronavirus en una escola de Martorell

Categories General

Un alumne d’un grup de P4 de l’Escola Juan Ramon Jiménez ha donat positiu de coronavirus. Des d’avui, el nen, així com els dos mestres i la resta d’infants del seu grup bombolla s’han quedat a casa per començar la quarantena, seguint en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries. Aquest és el primer cas de confinament a les escoles de Martorell des de l’inici del curs escolar, ara fa 10 dies.

Durant la primera setmana de curs, no hi ha hagut cap cas positiu de coronavirus a les escoles de Martorell. Això ha permès posar en pràctica tots els protocols de seguretat als centres educatius i estar preparats per a qualsevol eventualitat. En l’aplicació d’aquests protocols, un alumne de P4 de l’Escola Juan Ramon Jiménez ha donat positiu. L’alumne presentava símptomes compatibles amb el virus i el van adreçar al Centre d’Atenció Primària, on se li va fer la prova PCR.

En confirmar-se el resultat, el Departament de Salut de la Generalitat ho ha comunicat a la família i a la direcció del centre, que ha informat a les famílies d’aquesta classe per procedir al confinament del grup estable de convivència, segons confirma la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

La regidora afegeix que saben que aquest serà un curs diferent i que passaran coses. Per això, diu que estan molt a sobre per poder detectar, el més aviat, possibles nous casos en altres grups. Rosende aprofita per agrair la tasca de docents i sanitaris.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut

L’alcalde Xavier Fonollosa recorda que s’ha d’actuar amb serenitat perquè els passos a seguir quan es detecta un cas estan previstos per les Autoritats Sanitàries i pels protocols del Departament de Salut. Des de l’Ajuntament, estan en tot moment donant suport a les escoles, a les famílies i al Departament d’Educació en tot allò que puguem ajudar.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, a Martorell, actualment hi ha un pacient de fora positiu de coronavirus ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha dues persones ingressades amb positiu de fora de Martorell. I tenim 35 veïns i veïnes de Martorell positius confinats als seus domicilis. La taxa de reproducció del virus a Martorell ha baixat i és del 1,45 i el risc de contagi és alt. En les darreres no s’ha produït cap defunció per coronavirus.

Salut reduirà la quarantena i limitarà les reunions socials

El Departament de Salut reduirà la quarantena de contactes estrets de positius de 14 a 10 dies a partir de la setmana que ve. Així, del desè al catorzè dia, s’aixeca la quarantena però s’ha d’estar extremadament vigilant a la simptomatologia i complint al màxim les mesures d’autoprotecció habituals (distància / mans / mascareta). També cal reduir l’activitat social i la mobilitat al mínim necessari. L’objectiu de la mesura, que va en la línia de molts països europeus com Suïssa, Holanda i Espanya, és per un costat, el de millorar el compliment de les quarantenes i per l’altre el de minimitzar el seu impacte pedagògic, social, relacional i econòmic.

D’altra banda, el Departament de Salut proposarà al Procicat limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara, amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis que es donen bàsicament en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper.

Font: Detectat el primer cas positiu de coronavirus en una escola de Martorell